dobroge.tv

Live

Autoritățile locale au încheiat un parteneriat cu reprezentanții hotelurilor pentru a asigura parcarea turiștilor

13 iulie 2021
Publicitate

Turiștii care ajung în stațiunea Mamaia sunt dezorientați când vine vorba de achitarea parcării și de cele mai multe ori se plâng la unitățile de cazare că tarifele sunt prea mari. În ajutorul lor sar autoritățile locale care au încheiat un parteneriat cu hotelierii și agenții economici din stațiune. Astfel, clienții vor putea cumpăra și de la recepție tichete răzuibile cu care să își ocupe locul în parcările special amenajate de municipalitate. În plus, unii patroni spun că și-au montat blocatori pentru a-i opri pe cei care încearcă să ocupe abuziv locurile din fața hotelurilor.

Parcarea a devenit un lux pentru turiștii din stațiunea Mamaia după ce municipalitatea a introdus taxe pentru fiecare loc de parcare. Mulți dintre ei nu se descurcă nici cu SMS-ul, dar nici cu aplicația și tocmai din acest motiv există mai multe modalități de plată. Astfel că turiștii vor fi informați și le vor fi puse la dispoziție de către hotelieri tichete răzuibile pentru a-și putea achita parcarea.

Facem parteneriat cu ei astfel încât turiștii să poată găsi în recepțiile hotelurilor, la restaurante, aceste tichete răzuibile și bineînțeles, să nu uităm de operatorii de plajă. Toți turiștii să poată găsi aceste tichete oriunde”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

Dorim să ne implicăm. Este un lucru bun pentru turiști, mai ales pentru turiștii străini sau pentru cei care nu știu cum să transmită SMS-uri și cum să folosească telefonul mobil”, a declarat Oana Tănase, manager hotel.

Criza locurilor de parcare din stațiune continuă și după ce municipalitatea a instalat panourile pentru taxare. În încercarea de a fenta legea, o parte din turiști își parcau mașinile în fața hotelurilor. Tocmai din acest motiv patronii unităților de cazare au fost nevoiți să ia măsuri.

Și hotelierii s-au aliniat noilor măsuri. Spre exemplu într-o parcare există 56 de locuri, iar pe 28 dintre ele au fost montate dispozitive de blocare.

„Taxa este de 20 de lei pe zi și turiștii au răspuns pozitiv la această acțiune”, a mai declarat Oana Tănase, manager hotel.

Ne-a convenit. Asta e situația. Am știut că e aici aproape, la intrare”, spune un turist.

A fost ok. Știi mașina în siguranță, nu îi duci grija că poate o sparge”, spune o turistă.

Iar procedura este foarte simplă.

Păi am parcat mașina, am venit, am solicitat parcare și am primit un număr din acesta, o cheie pentru blocator și asta a fost ok”, spune un turist.

Tânărul din imagine a petrecut cinci zile la un hotel de patru stele din stațiune. Dacă ar fi parcat autoturismul într-un loc amenajat de primărie ar fi scos din buzunar de cel puțin trei ori mai mult decât a plătit la unitatea de cazare.

100 de lei. Adică 20 de lei pe zi, în funcție de câte zile stai”, spune tânărul

Turiștii și constănțenii care doresc să parcheze pe unul din locurile amenajate de municipalitate mai pot achiziționa tichetele răzuibile de la punctele de vânzare CT BUS, precum și de la o parte din sediile instituțiilor publice.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233