dobroge.tv

Live

Primăria Constanța implementează proiectul „Dezvoltarea industriilor culturale și creative în Bazinul Mării Negre”

Primăria Constanța implementează proiectul „Dezvoltarea industriilor culturale și creative în Bazinul Mării Negre”
14 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Primăria Municipiului Constanța implementează proiectul „Dezvoltarea industriilor culturale și creative în Bazinul Mării Negre”, acronim CREA-CENTERS, prin intermediul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, alături de parteneri din patru țări: Municipalitatea Çekmeköy - Turcia (liderul proiectului), Asociația Centrului de Sprijin pentru Afaceri din Mykolaiv – Ucraina, Municipalitatea Kavala – Grecia și Municipalitatea Byala – Bulgaria.

Proiectul își propune să stabilească și să gestioneze spații de lucru comune moderne, în care persoane și companii din diferite discipline care operează în domeniul industriilor culturale și creative din Bazinul Mării Negre pot lucra împreună, pot crea o rețea și pot ajunge la potențiali clienți/investitori.

Cu contribuția tuturor instituțiilor partenere implicate în proiect, activitățile vor avea loc în cadrul centrelor de creativitate care vor fi înființate în cele cinci țări. În acest fel, se vor crea cooperări, sinergii și o rețea puternică între persoane creative și companii din domeniu. În plus, va fi oferită posibilitatea de a participa la numeroase activități de inovare și creativitate în masă.

În Constanța, spațiile de lucru vor fi puse la dispoziție de către Colegiul Național de Arte „Regina Maria” (sala de spectacole, sala de muzică, atelierele de ceramică, arhitectură și design), acestea urmând a fi dotate corespunzător.

Bugetul total al proiectului, a cărui implementare a început la 25 decembrie 2020 și se va finaliza la 24 decembrie 2022, este de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Până în prezent, au fost achiziționate echipamente IT (laptopuri, multifuncționale, imprimantă 3D, videoproiectoare, routere wi-fi), un laser cutter 3D și vitrine de expunere, urmând ca, până la sfârșitul anului, să fie achiziționate și alte echipamente, mobilier și consumabile pentru dotarea spațiilor Colegiului și utilizare în activitățile specifice ale acestuia.


Sursă foto: Primăria Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233