dobroge.tv

Live

Teatrul de Vară din stațiunea Mamaia a devenit o ruină. Autoritățile județene au în plan modernizarea acestuia

15 iulie 2021
Publicitate

În urmă cu un an primeam vestea că Teatrul de Vară din Mamaia va fi scos din nou la lumină de un proiect de reabilitare al Consiliului Județean Constanța. Conducerea s-a schimbat, însă, și acesta a fost dat uitării, cel puțin pentru o perioadă. Reprezentanții CJC spun că vor trimite în teren echipe pentru evaluarea clădirii. În acest moment, aceasta a ajuns un real focar de infecție și reprezintă un real pericol pentru trecători. Pe zi ce trece cad bucăți întregi de tencuială din pereții teatrului.

Pereți scorojiți, bucăți de metal ieșite din balcoanele mici și rupte, dar și saci întregi de gunoi... toate aruncate la doi pași de ceea ce era cândva locul unde marii artiști români au susținut numeroase spectacole. Vorbim despre Teatrul de Vară situat la intrarea în stațiunea Mamaia.

Intrarea artiștilor s-a transformat în timp într-o toaletă publică.

Inaugurat în august 1963, Teatrul de Vară din Mamaia a fost, de-a lungul timpului, locul în care s-au desfășurat cele mai importante manifestări cultural-artistice de pe litoral. Zidurile clădirii sunt astăzi spectacolul indiferenței celor aflați la putere în ultimii ani.

În urma furtunilor puternice și din cauza indiferenței autorităților, bucăți întregi de tencuială au căzut.

Oamenii privesc cu nostalgie la ceea ce a fost odată punctul principal de divertisment din stațiunea Mamaia.

Arăta mult mai bine aici în urmă cu vreo 10 ani, chiar 15. Mă uitam dezamăgit la peisajul acesta. Veneam pe aici, parcam în zonă și făceam baie, luam masa undeva la terasele astea”, spune un constănțean.

Mai murdar, mai altfel. E schimbat față de anii trecuți”, spune un domn.

Săracii și ei s-au dus și ne-au lăsat amintiri frumoase”, spune o constănțeancă.

Gazdă a Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia, a sute de spectacole de teatru și balet, grădina de vară a rămas în memoria publicului și a artiștilor ca un simbol al culturii. Speranța vine de la autoritățile județene.

Cu certitudine pot să vă spun că el va fi un complex. Știți că au fost acolo și zone comerciale și zone de artă și acele expoziții ale artiștilor și festivalul tradițional. Clar, el va intra într-un proces de modernizare, fie din temelie, fie o upgradare a acestuia care să corespundă din punctul de vedere al actului cultural”, a declarat Mihai Lupu, președinte CJ Constanța.

Însă până când vor începe lucrările de reabilitare și întreținere va mai dura ceva timp. Costurile vor fi susținute atât de Consiliul Județean Constanța, cât și de fonduri atrase de la Uniunea Europeană.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233