dobroge.tv

Live

Johnson&Johnson retrage cinci spray-uri de protecţie solară care conţin o substanţă cancerigenă

Johnson&Johnson retrage cinci spray-uri de protecţie solară care conţin o substanţă cancerigenă
17 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Compania Johnson&Johnson retrage cinci dintre loţiunile sale de protecţie solară care erau comercializate sub formă de spray, după ce în urmă cu câteva luni laboratorul independent Valisure a descoperit benzen, o substanţă cancerigenă, în 78 de loţiuni şi soluţii de protecţie solară, conform Live Science, citat de Agerpres.

Compania a făcut anunţul în cursul acestei săptămâni. Produsele retrase de pe piaţă sunt Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily, Neutrogena Ultra Sheer şi Aveeno Protect + Refresh, conform unui comunicat al companiei.

După ce a descoperit benzen în 78 de soluţii de protecţie solară, inclusiv produse din gama Neutrogena şi Aveeno, laboratorul Valisure a transmis o petiţie Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) prin care a solicitat retragerea de pe piaţă a celor 78 de produse, precum şi declanşarea unei anchete privind modul de fabricare ale acestor produse.

Conform publicaţiei Washington Post, compania Johnson & Johnson a deschis o investigaţie asupra gamei proprii de produse de protecţie solară, după ce a primit raportul cu rezultatele laboratorului Valisure.

Benzenul este un lichid incolor sau de culoare galben deschis care se formează în mod natural sau în urma activităţilor umane, conform Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC). Spre exemplu, emisiile automobilelor sau arderea de cărbune sau de petrol pot duce la degajarea de benzen în aer.

Expunerea la niveluri ridicate de benzen produce cancer la oameni, în special cancere ale sângelui, aşa cum este leucemia.

Autorităţile americane limitează expunerea la benzenul din aer la locul de muncă la cel mult 1 parte pe milion (ppm) pe zi sau la un maxim de 5 ppm pe o perioadă de 15 minute, conform Societăţii Oncologice Americane. Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) limitează cantitatea de benzen din apa potabilă la 0,005 ppm (5 părţi la miliard).

Compania Johnson & Johnson nu a dezvăluit cantitatea de benzen descoperită în produsele sale, dar a precizat, în conformitate cu instrucţiunile EPA, că "la nivelul detectat în testele noastre, nu este de aşteptat să apară efecte adverse asupra sănătăţii în urma expunerii zilnice la benzen din aceste produse de protecţie solară cu aerosoli". Cu toate acestea, compania a luat decizia voluntară de a retrage aceste produse "din precauţie", conform comunicatului.

Compania a deschis o investigaţie pentru a afla de ce sunt aceste produse contaminate cu benzen, o substanţă ce nu face parte din lista de ingrediente.

Conform agenţiei Reuters, produsele de protecţie solară menţionate au fost retrase de pe rafturile farmaciilor şi supermarketurilor din Marea Britanie.


Sursă foto: eDiva

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233