dobroge.tv

Live

Pista de biciclete de la Năvodari, ocupată în totalitate de mașini: șoferii se plâng că locurile de parcare le-au fost desființate

21 iulie 2021
Publicitate

Mașinile parcate pe pistă, bicicletele pe stradă. Se întâmplă la Năvodari, orașul unde conducătorii care circulă pe două roți nu par să aibă loc pe spațiul destinat lor. Motivul? Localnicii își parchează autoturismele pe pista nou trasată. Șoferii cer locuri de parcare, bicicliștii vor să fie în siguranță și să nu fie nevoiți să meargă pe șosea.

Reporter: Să înțeleg că și dumneavoastră folosiți pista de bicicleta pentru parcare.

Șofer: Da, sincer. Nu pot să mint. Așa e.

Este răspunsul unui localnic al cărui autoturism ocupă în întregime un segment din pista destinată bicicletelor. Ca el sunt zeci de șoferi.

În centrul municipiului Năvodari ambele sensuri de mers ale pistei de bicicletă sunt ocupate în totalitate de mașinile parcate.

Conducătorii auto se plâng că nu au unde să-și lase mașinile după ce multe locuri de parcare au fost desființate acum două săptămâni, iar în locul acestora s-a creat această pistă pentru bicicliști.

Eu parchez pe unde apuc, dacă am loc o parchez pe partea cealaltă, dacă nu, pe unde apuc. E bătaie pe locuri”, spune o șoferiță.

Alții sunt de părere că bicicliștii nu au ce căuta în oraș.

Este o nulitate să creezi spații pe locurile de parcare. Deci dacă un biciclist vrea să pedaleze, să meargă în Mamaia, în altă parte, nu aici. Păi uitați, noi unde mai parcăm? Peste tot s-au închiriat, noi nici n-am știut”, spune un localnic.

Bicicliștii caută înțelegere și respect în trafic. Însă nu prea au parte de aceste lucruri. Recunosc că se confruntă cu multe situații neplăcute în fiecare zi, iar una dintre ele este să facă slalom printre mașinile parcate.

O să-mi pun viața în pericol deoarece nu se iau măsuri să se parcheze mașini cum trebuie și cred că aici trebuie să intervină autoritățile, Poliția Locală să amendeze sau să ia măsuri”, spune un biciclist.

Asta este. Dacă așa este conștiința lui și educația, ce să-i faci? La noi mai durează până să ajungem ca Germania, Anglia. Aici la noi așa este”, spune un alt biciclist.

Domnul Marian merge de ani buni cu bicicleta. A avut ghinionul să fie victima unui accident acum ceva vreme. De atunci, se simte în pericol de fiecare dată când se urcă pe șa.

Eu am fost și lovit de mașină, bicicleta mi-a fost făcută varză, mă doare umărul de acum un an de zile din cauza unui șofer că la schimbarea direcției de mers nu s-a asigurat, a zis că l-a orbit soarele. Eu mulțumesc lui Dumnezeu că încă sunt sănătos”, spune domnul Marian.

Luând în considerare nemulțumirile oamenilor, echipa Dobrogea TV a contactat reprezentanții Primăriei Năvodari pentru a vedea ce măsuri au fost luate, însă până la momentul difuzării acestui material nu a primit niciun răspuns.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233