dobroge.tv

Live

Nemulțumiți de plajele lărgite din Mamaia, turiștii au început să meargă în Năvodari: agenții economici înregistrează pierderi semnificative

21 iulie 2021
Publicitate

Aglomerația din Mamaia a migrat la Năvodari. În acest an, din cauza lărgirii plajelor, dar și a noilor condiții de parcare, turiștii au preferat nisipul din nordul litoralului românesc, orașul devenind astfel din ce în ce mai animat. Și operatorii plajelor s-au reorientat. Agenții economici din stațiunea Mamaia și-au mutat afacerile pe plajele din Năvodari.

Nisip mai fin, apă mai mică și șezlonguri mai aproape de apă, asta oferă plaja din Năvodari miilor de turiști care au aleg ca destinație această zonă a litoralului. Animația și prețurile adaptate pentru toate buzunarele sunt un adevărat magnet pentru oamenii veniți din toată țara pe litoral. Amenajată cu șezlonguri și umbreluțe, cu beach baruri și locuri de joacă, plaja din Năvodari a devenit în acest sezon estival ideală atât pentru familiile cu copii mici, cât și pentru tinerii puși pe distracție.

E frumos, liniște, marea este curată. Aici ne simțim cel mai bine”, spune un turist.

Turiștii sunt din ce în ce mai dornici să-și petreacă sejururile aici. De la o zi la alta plajele sunt tot mai animate, iar în weekend aproape că nu se mai găsesc locuri, spun operatorii.

Față de anul trecut remarcăm și noi o creștere a numărului de turiști, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend. Am vrea să credem că ne facem treaba mult mai bine ca anul trecut și de aceea vin turiștii. Însă, știm că și problemele din Mamaia împing o parte din turiști către nord, către noi”, a declarat Cornel Lazăr, administrator plajă.

Iar alternative există și pentru cei care până nu demult se declarau fideli stațiunii Mamaia. Unii operatori de plajă și-au mutat afacerile mai la nord, la Năvodari, însă oferă aceleași servicii cu care i-au obișnuit pe turiști în anii precedenți.

Până nu de mult, un operator de plajă își desfășura activitatea în centrul stațiunii Mamaia. Din cauza lărgirii excesive a plajelor, acesta a fost nevoit să renunțe la sector și să închirieze în Năvodari.

Aici nu s-a mărit, este apa micuță, vin foarte multe familii pentru copii. Iar în Mamaia este mărită și e apa mare, din câte am înțeles de la ei”, a declarat Andrei, operator plajă.

Iar lărgirea plajelor nu este singurul motiv. Taxa de parcare impusă din această în Constanța și Mamaia i-a împins pe turiști către alte destinații, unde încă pot staționa gratuit cu mașinile.

Aici administrația locală a ales să nu taxeze parcarea. Noi ca operatori ne sfătuim angajații să nu vină cu mașinile la muncă și încercăm să lăsăm locurile libere pentru turiștii care vin din țară”, a mai declarat Cornel Lazăr, administrator plajă.

Iar în timp ce la Năvodari distracția este în toi, perla litoralului românesc este din ce în ce mai pustie. Administratorii plajelor spun că înregistrează scăderi dramatice când vine vorba de încasările din acest sezon estival.

Înregistrăm o scădere cu aproximativ 50% la încasările de pe timpul zilei, atât la șezlonguri, cât și prânzul pe care îl serveau turiștii în restaurantul nostru pentru că foarte multă lume evită să mai vină în Mamaia la plajă”, a declarat George Țicu, manager plajă.

În weekend-ul care urmează se estimează că vor fi din nou peste 100.000 de turiști pe litoral.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233