Live

Locuitorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă din cauza unei avarii RAJA

Locuitorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă din cauza unei avarii RAJA
Publicat pe 22 iulie 2021

În cursul nopții trecute, echipele de intervenție au reușit remedierea avariei pe conducta de 500 PAFSIN din zona localității Lazu, județul Constanța, și au repornit pomparea pe tronsonul avariat. În jurul orei 01.00 noaptea, s-a înregistrat o scădere de presiune și implicit de debit pe conducta de aducțiune și în urma verificărilor s-a constatat o nouă avarie în zona Podului rutier de la Agigea.

În urma săpăturilor este necesară înlocuirea unui tronson de peste doi metri. La fața locului sunt prezente patru echipe de intervenție cu toate utilajele necesare.

În continuare, până în jurul orei 16.00, sunt lipsiți de apa abonații din localității Lazu și Agigea, zona delimitată de Peco Rompetrol Lazu și Primăria Agigea.

Menționăm că tronsonul avariat are o vechime de peste 40 ani și urmează să fie înlocuit prin POIM, proiectul prin care se aduce apa de la Medgidia și se alimentează tot sudul litoralului, contract cu o valoare de aproximativ 60 milioane euro.

Ne cerem scuze tuturor abonaților afectaţi, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanţa fac tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor de reparații şi reluarea furnizării apei potabile în parametrii optimi, în cel mai scurt timp”, transmit reprezentanții RAJA S.A.

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233