dobroge.tv

Live

Aproximativ 3.900 de poliţişti de frontieră asigură zilnic supravegherea şi controlul la graniţe

Aproximativ 3.900 de poliţişti de frontieră asigură zilnic supravegherea şi controlul la graniţe
23 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Aproximativ 3.900 de poliţişti de frontieră asigură, zilnic, în această perioadă, supravegherea şi controlul la graniţe, fiind aşteptată o creştere a numărului de persoane care tranzitează punctele de trecere a frontierei, în special cu Bulgaria şi Ungaria. În acest context, s-au luat măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructură, în funcţie de valorile de trafic, iar călătorii sunt sfătuiţi să folosească toate punctele de frontieră deschise.

Suntem în plin sezon estival şi mulţi cetăţeni români aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării sau se întorc acasă, din străinătate, motiv pentru care, în perioada următoare, se prefigurează o creştere a numărului de persoane şi mijloace de transport care tranzitează punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. În acest sens, au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a frontierei care constau în suplimentarea personalului Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic”, a arătat, vineri, Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, zilnic, aproximativ 3.900 de poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, atât în punctele de trecere, cât şi în zona de graniţă.

De asemenea, se menţine un contact permanent cu autorităţile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

Poliţiştii de frontieră le recomandă cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera naţională în această perioadă să folosească toate punctele deschise în regim internaţional şi să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

Astfel, la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 9 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane: PTF Vama Veche, PTF Ostrov şi PTF Negru Vodă (judeţul Constanţa), PTF Călăraşi (judeţul Călăraşi), PTF Giurgiu (judeţul Giurgiu), PTF Turnu Măgurele şi PTF Zimnicea (judeţul Teleorman), PTF Calafat şi PTF Bechet (judeţul Dolj; Bechet - doar pentru transportul de marfă).

La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu şi PTF Vărşand (judeţul Arad), PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II, PTF Valea lui Mihai, PTF Săcuieni (judeţul Bihor), PTF Urziceni şi PTF Petea (judeţul Satu Mare) şi PTF Cenad (judeţul Timiş).

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de persoane şi mărfuri se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line.

Reamintim că, în această perioadă, pe sensul de intrare în ţară, la realizarea controlului de frontieră efectuat de lucrătorii noştri, care vizează in principal verificarea documentelor de călătorie, participă şi reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene în vederea efectuării triajului epidemiologic si dispunerii măsurilor specifice”, a arătat Poliţia de Frontieră.


Sursă foto: Poliția de Frontieră

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233