dobroge.tv

Live

Lărgirea plajelor, motiv de bucurie pentru patronii piscinelor: bazinele sunt din ce în ce mai căutate, mai ales de turiștii cu copii

23 iulie 2021
Publicitate

Nicio vacanță nu ar fi completă fără bălăceală în apa mării. Plajele sunt pline, iar turiștii se bucură de fiecare zi cu soare. Unii, însă preferă să meargă la piscină. Și asta pentru că spun ei, apa este mai liniștită. Mai mult decât atât, unele hoteluri au pregătit pentru oaspeții lor și activități interactive.

Soare, bălăceală și multă voie bună - așa arată o zi de vară la piscină. Copiii se joacă în apă, iar părinții îi supraveghează de pe șezlong în timp ce se bucură de razele soarelui. Unii adulți cred că este mai sigur să vină cu cei mici la piscină.

La plajă sunt valuri astăzi. Apa e destul de rece, plus că intrarea în apă nu mai este la fel de lină ca anul trecut”, spune o turistă.

Cei mici nu vin la piscină doar pentru a înota. Aici ei au la dispoziție cascade și tot felul de activități acvatice. Iar ei sunt cei mai încântați. Unele hoteluri sunt alese de părinți special pentru aceste servicii.

A descoperit piscina și nu am mai avut scăpare”, spune o mămică.

De când cu lărgirea plajelor, reprezentanții hotelurilor spun că interesul pentru piscinele de la unitățile de cazare a crescut considerabil. La orele amiezii, aici abia dacă se mai găsește un șezlong liber.

Preferă piscina. Este puțin mai aglomerat decât de obicei. Pe plajă este în regulă, dar în general evită”, a declarat Viorel Barbu, reprezentant hotel.

Specialiștii atrag însă atenția. Apa din piscină este tratată cu substanțe chimice care pot afecta pielea. Iar când se aglomerează, deoarece spațiul din jur este restrâns, riscul de a lua anumite boli poate crește.

Piscina trebuie să fie cu apă clorurată, deci, dezinfectată pentru că altfel nu ai voie să intri în ea. Faptul că oamenii nu respectă niște reguli de igienă, de curățenie a locului, poate duce la apariția altor boli”, a declarat dr. Eugenia Munteanu, medic de familie.

Iubitorii de mare nu ar renunța însă la o baie în valuri pentru nimic în lume. O parte dintre aceștia spun că preferă nisipul și apa sărată.

Este mai frumos. Este apa mai mare, mulți oameni”, spune un turist.

Salvamarii recomandă însă precauție maximă. Accidente se pot întâmpla atât la mare cât și la piscină, iar vigilența este cea mai importantă, mai ales în cazul copiilor mici.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233