Live

Haos pe Autostrada Soarelui, în weekend. Tupeul unui şofer amendat: ''Data viitoare, dacă o să mă grăbesc, o s-o iau iar pe bandă de urgență''

Haos pe Autostrada Soarelui, în weekend. Tupeul unui şofer amendat: ''Data viitoare, dacă o să mă grăbesc, o s-o iau iar pe bandă de urgență''
Publicat pe 26 iulie 2021

A fost haos în weekend, pe Autostrada Soarelui. S-au format blocaje la stația de taxare de la Fetești, iar cei care și-au pierdut răbdarea au intrat, ilegal, pe banda de urgență a autostrăzii.

Polițiștii au supravegheat din elicopter traficul de pe A2, iar cei care încălcau legea și au fost opriți imediat de polițiști.

Polițist: Ați circulat pe banda de urgență. De asemenea, nu ați purtat centurile de siguranță, nici dumneavoastră nici pasagerul din dreapta. Ușile larg deschise la mașină și bagajul din portbagaj dat jos bucată cu bucata, vă rog.

Chiar dacă a fost oprit pentru că a mers pe banda de urgență, șoferul spune că va încălca legea și cu următoarea ocazie pentru că amenzile oricum nu le plătește.

Şofer: Data viitoare, dacă o să mă grăbesc, o s-o iau iar pe bandă de urgență. Mă grăbeam.

Reporter: Dacă toți șoferii ar merge pe banda de urgență, nu ar mai fi bandă de urgență pentru ambulanțe.

Şofer: Așa este, aveți dreptate, am greșit, îmi asum.

Reporter: O să plătiți amenda?

Şofer: Nu o plătesc, sincer, am vreo 7-8 milioane de lei vechi, nu mă deranjează o amendă.

Reporter: Pentru ce?

Şofer: Pentru viteză, pentru mai multe.

Reporter: Nu le plătești deloc?

Şofer: Niciodată, ce poate să-mi ia?

"Au fost depistați conducători auto care au circulat pe banda de urgență, au fost filmați din elicopterul Inspectoratului General al Aviației României. Acele imagini au ajuns aici în centrul de comandă unde au și fost opriți șoferii și au fost sancționați contraventional. Acest centru mobil de comandă asigură fluxul informațional între echipajele care acționează pe A2", a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române. 

Șoferii au fost testați și pentru consumul de alcool și droguri. Oamenii legii au fost ajutati și de un câine polițist.

Acțiunea polițiștilor va continua și în zilele următoare. Doar în acest weekend, peste 50 de politiști au fost în teren să se asigure că toți șoferii respectă toate regulile de circulație pe drumul spre mare.

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233