dobroge.tv

Live

Ministrul de Interne, prezent la inaugurarea noului sediu al unităţii de jandarmi care asigură paza Centralei Nucleare de la Cernavodă

26 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Astăzi a fost inugurat noul sediu al unităţii de jandarmi care asigură paza Centralei Nucleare de la Cernavodă, Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecţie Instituţională „Anghel Saligny“. La inaugurare a luat parte şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

“Pe platforma CNE Cernavodă îşi desfăşoară activitatea Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecţie Instituţională Anghel Saligny, o instituţie veche de 35 de ani. Începuturile activităţile structurii de jandarmi se leagă de anul 1985 când au fost puse bazele primei colaborări care a evoluat în diverse forme, cu responsabilităţi mereu în creştere. În 1985 demaram acest parteneriat la nivel de pază perimetrală cu un pluton şi ajungem în 2019 când asigurăm paza integrală a acestui obiectiv cu o unitate specială”, a afirmat Bode.

El a mai precizat că această unitate are un sediu nou, cu dotări moderne.

“Mă bucur că parteneriatul dintre cele instituţii a ajuns la un nou nivel, iar această colaborare instituţională extrem de benefică pentru ambele părţi a generat un proiect de investiţii, concretizat într-un sediu nou, cu dotări moderne, de care se vor bucura angajaţii unităţii de jandarmi de pe platforma unităţii CNE Cernavodă. Vorbim de aproape 400 de angajaţi ai acestei unităţi”, a transmis ministrul de Interne.

El a mai afirmat că securitatea obiectivului reprezintă o prioritare zero în cazul unei centrale nucleare.

“Responsabilităţile ce revin structurilor de jandarmi de pe platforma CNE Cernavodă sunt în raport cu importanţa acestui obiectiv, acestea fiind asigurat în integralitate de paza şi protecţia acestui obiectiv ceea ce reclamă din partea dumneavoastră o conduită exemplară şi o pregătire profesională ireprosaşbilă. În cazul unei centrale nucleare securitatea obiectivului reprezintă prioritatea zero. Prin profesionalism, expertiză de înaltă calitate, seriozitate, efectivele de jandarmi dovedesc aici la Cernavodă că principala lor misiune este să acţioneze eficient şi responsabil pentru asigurarea pazei şi protecţiei unuia dintre cele mai importante obiective de interes naţional”, a declarat Lucian Bode.

Sursă foto: news.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233