dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. 20 de reprezentanţi ai Asociaţiei Elevilor vor protesta în faţa Casei de Cultură, înainte de alegerile din PNL

CONSTANŢA. 20 de reprezentanţi ai Asociaţiei Elevilor vor protesta în faţa Casei de Cultură, înainte de alegerile din PNL
26 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Aproximativ 20 de reprezentanţi ai Asociaţiei Elevilor din Constanţa vor protesta, luni, în jurul orei 17.30, în faţa Casei de Cultură din municipiu, înainte de începerea şedinţei de alegeri a organizaţiei judeţene PNL, eveniment la care este aşteptat şi premierul Florin Cîţu. Organizaţia cere asigurarea gratuităţii transportului la nivelul judeţului. Protestul nu a fost autorizat de Primăria Constanţa, dar elevii susţin că nu renunţă la demersul lor dacă primarul Vergil Chiţac nu va emite o dispoziţie de interzicerea acestei manifestaţii publice, iar în acest caz vor face plângere penală pe numele edilului.

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Ariana Dudună, a declarat că, în urmă cu o lună, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a afirmat că nu a acordat transportul gratuit al elevilor din cauza faptului că nu a primit bani de la bugetul de stat.

În acest sens, luni, de la ora 17:30, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, cu ocazia prezenţei lui Florin Cîţu, Asociaţia Elevilor din Constanţa va fi prezentă pentru a protesta atât ilegalităţile din judeţ, cât şi iresponsabilitatea de la nivel naţional, solicitând asigurarea gratuităţii transportului judeţean în Constanţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Mihai Lupu, şi premierului Florin Cîţu, coordonator al rectificării bugetare", a declarat Ariana Dudună, citată de News.ro.

Ea a precizat că protestul nu a fost autorizat de către Primăria Constanţa, motivul invocat fiind că a fost anunţat prea târziu.

Azi dimineaţă, am fost sunată şi invitată la Comisia de avizare, fiindu-mi comunicat faptul că <<pentru protestul de pe 26 vă dăm clar aviz negativ>>. Motivul invocat este tardivitatea anunţării protestului. Vă întreb, cum aţi fi vrut să anunţ mai devreme protestul, dacă sâmbătă şi-a anunţat prim-ministrul prezenţa la Constanţa? Atât acţiunile autorităţilor de astăzi, cât şi cele de la protestul de la Prefectură, de data trecută, când am fost ameninţaţi cu amenzi, nu arată decât o degradare a democraţiei, îndreptându-ne către o dictatură”, a precizat Ariana Dudună.

Ea a declarat pentru News.ro, că protestul se va desfăşura dacă nu va fi emisă o dispoziţie de interzicere a acestuia de către primarul Vergil Chiţac.

Legea prevede că pentru a se interzice un protest trebuie să fie emisă o dispoziţie semnată de către primar. Dacă până la ora 17.30 nu vom primi acea dispoziţie pe e-mail se va organiza protestul. Pentru a organiza un protest nu este nevoie de autorizaţie, trebuie înştiinţate autorităţile şi poate fi interzis, dar nu se încadrează în cazul de a fi interzis legal, deci cel mai probabil din punctul nostru de vedere nu va fi emisă acea dispoziţie”, a declarat Ariana Dudună.

Ea a menţionat că dacă se va întâmpla acest lucru, AEC va depune plângere penală pe numele lui Vergil Chiţac.

La protestul din faţa Casei de Cultură vor participa aproximativ 20 de reprezentanţi ai Asociaţiei Elevilor.

De la ora 18.00, Casa de Cultură din Constanţa va găzdui conferinţa de alegeri a PNL Constanţa, eveniment la care şi-au anunţat participarea premierul Florin Cîţu şi liderul liberalilor Ludovic Orban.


Sursă foto: Tomis News

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233