dobroge.tv

Live

BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ

Raluca Turcan, în vizită de lucru la Constanța: „Cifrele sunt încurajatoare și atunci mă ambiționez să afirm că suntem pe drumul cel bun”

27 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a fost prezentă marți, 27 iulie, într-o vizită de lucru la Constanța. La ora 08.30, ministrul a vizitat Șantierul Naval Constanța, urmând ca apoi să fie prezentă la Bursa locurilor de muncă, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța, la Universitatea Maritimă.

Atât angajatorii cât și cei care își caută locuri de muncă au fost prezenți în număr mare și au discutat cu Raluca Turcan. La finalul acestei întâlniri, ministrul a făcut o serie de declarații.

Stau de vorba cu angajatorii și cu cei care își caută loc de muncă. Este al nouălea astfel de eveniment pe care îl organizăm la nivel național și el țintește ceva de care România are nevoie. Și anume: angajatorii să se întâlnească cu cei care nu au loc de muncă și să încercăm să creștem numărul de angajați în România, evident de angajați mai bine plătiți. Toată lumea este preocupată de partea de pensii și salarii însă, dacă oamenii nu înțeleg că pentru a putea plăti pensii mai bune, salarii mai mari, și la privat și la stat, este nevoie să aducem investiții în țară. Din perspectiva aceasta, Guvernul actual a făcut un progres uriaș și în urma investițiilor, locurile de muncă să fie mai bine plătite.

Vă mărturisesc că cifrele sunt încurajatoare și atunci, mă ambiționez să afirm că suntem pe drumul cel bun. Și anume, de la începutul anului și până în prezent, a crescut numărul contractelor de muncă cu aproximativ 120.000. Doar în ultimele două luni, numărul de contracte încheiate și de salariați a crescut. O dată la 20.000 în luna iunie și în luna iulie cu 14.000. Deci 34.000 de contracte încheiate doar în ultimele două luni.

În același timp, vreau să știți un lucru: în urma acestor evenimente pe care noi le-am organizat, în care se întâlnesc angajatorii cu angajații, am scos la ofertare aproximativ 6.000 de locuri de muncă”, a declarat Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Aceasta spune că o preocupă ca sistemul de pensii din România să fie bazat pe contributivitate și în același timp să nu mai existe pensii mai mari decât salariile.

Întrebată când va fi pensia minimă 10.000 de lei, Raluca Turcan a declarat: „Nu o să mă auziți asumându-mi angajamente, decât acelea pe care le pot face cu echipele pe care le am în jur. Așader subiectul acesta va fi atins și rezolvat prin noua lege a pensiilor

Această lege este în Parlament și sunt tot mai mulți colegi care au început să o susțină. În măsura în care avem forme de sprijin dar ele nu acoperă toate modurile prin care se produc scumpiri în România, atunci noi trebuie să găsim niște principii care să-i ajute pe cei vulnerabili”, a mai declarat ministrul.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233