Live

CONSTANȚA. Este mare nevoie de sânge: donatorii sunt așteptați la Centrul de Transfuzii Sanguine

CONSTANȚA. Este mare nevoie de sânge: donatorii sunt așteptați la Centrul de Transfuzii Sanguine
Publicat pe 27 iulie 2021

În centrele de transfuzii din țară, este mare nevoie de sânge. Pacienții cu boli grave: copii, adulți sau bătrâni, au mare nevoie de transfuzie. Pentru a funcţiona în limite normale şi pentru a putea asigura necesarul de sânge spitalelor, zilnic 60 de persoane ar trebui să doneze. Persoanele ce-și doresc să salveze vieți și cărora le permite sănătatea, sunt așteptați la Centrul de Transfuzii Sanguine din Constanța.

Pentru persoanele ce vor să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, Centrul de Transfuzii Constanța depune eforturi pentru a lucra și sâmbătă. Astfel, cei ce doresc să doneze, sunt așteptați la Centru sâmbătă, 31 iunie, între orele 08:30-13:00.

Pot dona persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, cu greutatea peste 50 de kilograme şi care nu au suferit boli precum hepatită virală, tuberculoză sau infecţii HIV.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în weekend-uri, dar fără contribuția dumneavoastră, a oamenilor sănătoși, dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul.

Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge”, transmit reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.


Sursă foto: Arhivă Dobrogea TV

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233