dobroge.tv

Live

Ping-pong cu șezlonguri, în Mamaia. Operatorii au primit un ultimatum: dacă nu le adună, vor fi demolate cu buldozerul

04 august 2021
Publicitate

Telenovela plajelor lărgite de pe Litoral pare fără sfârșit: deși n-au voie să pună șezlonguri lângă apă, agenții economici din Mamaia le-au dus pe blat, puţin câte puţin în fiecare zi, să fie turiștii mulțumiți. Ieri seară, Apele Române le-au dat un ultimatum: dacă nu le adună de acolo vor fi demolate cu buldozerul. Sute de piese de mobilier de plajă au fost cărate înapoi cu roabele, pe vechile amplasamente.

Lărgirea plajei a creat, practic, un teritoriu nou pentru România, dar a adus și o problemă nemaiîntâlnită: aceste suprafețe nu sunt cadastrate, nu figurează în acte și, deci, nu pot fi concesionate. Altfel spus, nu pot fi închiriate nimănui pentru activitate economică cu profit.

Nu mi se pare o idee bună. Lumea dacă vine la plajă vrea să stea aproape de apă. Nu să stea la 100 de metri”, spune un turist.

Imaginile surpinse cu o dronă în Mamaia arată cel mai bine cum malul mării este cucerit încet-încet de șezlongurile aşezate lângă apă pe plajele lărgite anul acesta. Deşi pot ocupa doar vechea plajă care a rămas departe de țărmul mării, agenţii economici îngrămădesc umbrele, măsuțe și șezlonguri chiar la malul mării, pe cel mai proaspăt petic de nisip.

De-aia venim la mare. Să fim aproape de apă. Asta ne dorim. Trebuia găsită o soluție pentru toată lumea”, spune o turistă.

Din păcate sunt lucruri din acestea românești. Făcute hai să facem niște bani. Nu mi se pare normal. Mi se pare normal ca dacă acolo ai dreptul, acolo să-ți amplasezi șezlongurile”, spune o altă turistă.

Marți seară, Apele Române a pus picioru-n prag și le-a dat ultimul avertisment operatorilor de plajă să-și ia mobilierul de pe malul apei. A trimis și o fadromă pe nisip, semn că avertismentul trebuie luat în serios. După apusul soarelui, agenții economici au sunat retragerea pe vechile amplasamente și toate piesele de lemn au fost cărate înapoi.

Reporter: Când v-ați apucat?

Lucrător plajă: Pe la vreo 6.

Reporter: V-a zis cineva să le strângeți?

Lucrător plajă: Cine ne plătește. Cel ale căruia sunt.

Dacă nu e legal, să le strângă”, spune un turist.

Muncă foarte grea să te tot plimbi cu ele dintr-o parte în alta”, spune un turist.

Pentru turiști e frumos. E mai largă plaja”, spune o turistă

În urma lucrărilor de lărgire, stațiunea Mamaia are din acest sezon estival o suprafață de plajă nouă de aproximativ 70 de hectare, potrivit Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233