dobroge.tv

Live

Schimbări pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor marilor arşi: aceștia ar putea beneficia de ajutor pe toată perioada recuperării

Schimbări pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor marilor arşi: aceștia ar putea beneficia de ajutor pe toată perioada recuperării
21 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Pacienții cu arsuri grave ar putea beneficia de concedii medicale pe toată perioada de tratament, inclusiv cea de recuperare. Sunt prevederi care se regăsesc într-un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au elaborat, în regim de urgență, cu consultarea Comisiei Multidisciplinare de Arsuri a Ministerului Sănătății, un proiect de act normativ pentru modificarea OUG 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate astfel încât pacienții cu arsuri grave să beneficieze de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate pe toată perioada de tratament, până la vindecare, inclusiv pentru perioada de recuperare, scrie Observator News.

Totodată, modificările prevăd ca indemnizația brută lunară pentru incapacitate temporară de muncă determinată de arsurile grave, inclusiv pentru perioada de recuperare, să fie de 100% din baza de calcul stabilită conform legii.

Reamintim că ieri, soția medicului Cătălin Denciu, care a suferit arsuri grave încercând să-şi salveze pacienţii în timpul incendiului care a afectat secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ în noiembrie 2020, a declarat pentru news.ro că acesta nu poate beneficia de concediu medical pe toată durata recuperării, din cauza unor lacune legislative. 

Problema prezentată este pentru toţi marii arşi. Este păcat că prin prezentarea deficienţelor legislative, forurile de decizie nu pot găsi o soluţie legală pentru aceşti pacienţi. Noi am înţeles că este un viciu de sistem, dar care poate fi remediat. De aceea am fost de acord să fie dat exemplu cazul soţului meu, pentru a se înţelege încă o dată că este o scăpare a sistemului si pentru ca alţi pacienţi să nu mai întâmpine această problemă. Nu este o problemă de ordin material, ci o problemă de a-ţi putea continua recuperarea şi îngrijirile necesare în condiţii optime”, a transmis pentru News.ro soţia medicului Cătălin Denciu.

CITEȘTE ȘI: Medicul erou, umilit de statul român. Nu poate beneficia de concediu medical pe toată durata recuperării


Sursă foto: Facebook Exploziv TV Neamt / news.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233