dobroge.tv

Live

METEO. Săptămâna începe cu vreme deosebit de caldă, de marţi sunt anunţate ploi

METEO. Săptămâna începe cu vreme deosebit de caldă, de marţi sunt anunţate ploi
23 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Săptămâna începe cu vreme deosebit de caldă şi cu averse pe suprafeţe mici. Canicula se întoarce în ultimele zile de vară. Temperaturile maxime vor fi de 34 de grade în Banat şi în sudul Olteniei. De marţi însă, vremea se strică iar. 

Luni, 23 august, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va fi călduroasă în vest-sud-vest, unde izolat se pot atinge temperaturi caniculare, în timp ce în restul ţării valorile termice se vor menţine agreabile, fără variaţii faţă de ziua anterioară. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 32 de grade, mai ridicate -până în jurul a 34 de grade – în Banat şi în sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, în special în a doua parte a zilei, în zonele montane şi submontane şi în regiunile estice, unde pe suprafeţe mici se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă şi în Banat. Noaptea, izolat se va forma ceaţă, cu precădere în depresiuni. 

 Marţi, 24 august, meteorologii anunţă că în jumătatea de nord-vest a ţării vremea se va răcori şi vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică, în accentuare treptată, se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice, local rafale de vânt şi izolat grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă importante. În restul teritoriului, valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă, caracterizând o vreme călduroasă în Oltenia şi sudul Munteniei, cerul va fi variabil şi vântul slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi de la 22 de grade în Maramureş şi zona de deal a Crişanei până în jurul a 34 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei; minimele termice se vor încadra între 11 şi 21 de grade. La sfârşitul nopţii, izolat vor fi condiţii de ceaţă, cu precădere în Dobrogea. 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233