dobroge.tv

Live

Florin Cîțu: „Ne uităm acum la o soluție de compensare a unei părți din factura la energie pentru mai multe gospodării din România”

27 august 2021
Publicitate

Autorităţile iau în calcul o soluţie de compensare a unei părţi din factura la energie pentru mai multe gospodării din România. „În acest moment ne uităm până unde mergem cu această compensare, până la cel nivel de venit sau consum mediu pe factură” , a spus Florin Cîțu, aseară la Constanța. Premierul a mai precizat și că prețurile la energie sunt date de piață, iar acestea au crescut peste tot în Europa. Tot el a mai susținut și că în acest moment există un contract pentru două rectoare noi la Cernavodă.

În sesiunea precedentă am aprobat prin Guvern proiectul de lege pentru protecția Consumatorului Vulnerabil. Legea Consumatorului Vulnerabil, așa cum este acum în Parlament la Camera Deputaților, intra în vigoare din octombrie 2022. Dar este adevărat că aceste prețuri s-ar putea să aibă un impact mare la iarnă pentru mai multe gospodării.

Și ne uităm acum la o soluție de compensare a unei părți din factura la energie pentru mai multe gospodării din România. România este importator net de energie, din păcate și asta arată clar că avem nevoie de o capacitate mai mare de producție a energiei.

Avem deja un contract pentru două reactoare noi la Cernavodă, 3 și 4. Dar asta îmi arată mie că politica noastră de a trece către energie verde, lucru care înseamnă că trebuie să reducem sursele de energie poluantă, va avea o viteză mai mică decât o cer alții. Este important să ne păstrăm capacitatea de producție pentru că altfel vom importa din ce în ce mai multă energie. Anul acesta, prețul la energie vine și din afară”, a declarat Florin Cîțu, premierul României.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233