dobroge.tv

Live

Ioana Mihăilă: Guvernul a adoptat ordonanţa prin care vor fi acordate tichete de masă în valoare de 100 lei pentru persoanele care se vaccinează

Ioana Mihăilă: Guvernul a adoptat ordonanţa prin care vor fi acordate tichete de masă în valoare de 100 lei pentru persoanele care se vaccinează
30 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a anunţat că Guvernul a adoptat luni ordonanţa simplă care prevede acordarea unor tichete de masă pentru persoanele care se imunizează împotriva COVID-29, cât şi organizarea Loteriei de vaccinare.

A fost adoptată o ordonanţă care modifică şi completează legea 55/2020 precum şi alte acte normative. Această ordonanţă creează cadrul legal pentru stimularea adresabilităţii populaţiei spre vaccinare. Astfel, persoanele care se vaccinează cu schemă completă de vaccinare vor beneficia, din momentul în care această ordonanţă intră în vigoare, de o alocaţie individuală de hrană în valoare totală de 100 lei, sub formă de tichete de masă”, a afirmat Ioana Mihăilă, într-o conferinţă de presă susţinută luni la Palatul Victoria.

Astfel, persoanele care se vaccinează cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocaţie de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport de hârtie.

Alocaţia de hrană, sub forma tichetelor de masă, reprezintă venit neimpozabil pentru persoanele fizice. Tichetele vor fi achiziţionate de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi vor fi distribuite centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie şi ambulatoriilor de specialitate. Aceste tichete de masă vor putea fi emise fără datele personale ale beneficiarilor, ele urmând să fie completate la momentul distribuirii”, arată ordonanţa.

Mihăilă a adăugat că actul normativ propune şi organizarea unei loterii de vaccinare şi prelungirea la 48 de ore a certificatelor antigen de testare COVID şi menţine 72 de ore pentru certificatele de testare PCR.

Ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 s-a propus, de asemenea, organizarea loteriei de vaccinare, loterie care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schemă completă de vaccinare. Prin acelaşi act normativ s-a prelungit termenul de valabilitate al certificatelor de testare COVID pentru certificatele antigen la 48 de ore, menţinând la 72 de ore pentru certificatele de testare PCR. S-a introdus posibilitatea de a fi utilizate pe teritoriul României certificatele digitale ale UE privind COVID-19 pentru atestarea vaccinării, testării sau vindecării titularilor şi s-a prelungit perioada în care se pot desfăşura concursuri pentru posturile vacante sau temporar vacante din sistemul sanitar. Prin aceeaşi ordonanţă am realizat cadrul legal prin care măştile achiziţionate în cursul anului 2020 destinate categoriilor defavorizate, care nu au fost ridicate de către persoanele beneficiare de la nivelul autorităţilor locale, să poată fi distribuite de către autorităţile locale sau de către direcţiile de sănătate publică către şcoli”, a completat ministrul Sănătăţii.


Sursă foto: news.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233