dobroge.tv

Live

Cozi kilometrice la frontiera de la Vama Veche: „Ne-au trimis aici că e singurul punct care are doctor să citească rezultatele noastre”

01 septembrie 2021
Publicitate

Românii care au ajuns astăzi la punctul de frontieră de la Vama Veche și-au început vacanță cu nervi. La vamă aceștia au fost nevoiți să aștepte zeci de minute la cozile infernale. Bulgaria cere de azi documente care să ateste vaccinarea, testarea sau trecerea prin COVID-19. Astfel, trecerea frontierei s-a făcut doar prin locurile unde au existat cadre medicale. În Vama Veche cozile de mașini s-au întins pe mai bine de trei kilometri, iar călătorii au așteptat și mai bine de o oră ca să treacă granița.

Românii pot intra în Bulgaria doar prin punctele de frontieră unde există personal medical și doar cu certificat digital de COVID-19 valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test. Astfel, din ţara noastră se poate intra pe teritoriul statului vecin, doar prin:

  • Giurgiu - Ruse, judeţul Giurgiu
  • Calafat - Vidin, judeţul Dolj
  • Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj
  • Turnu Măgurele - P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman
  • Vama Veche - Durankulak, judeţul Constanţa.
  • Ostrov – Silistra, judeţul Călăraşi

La Vama Veche, coada de mașini pe sensul de ieșire din România a avut mai bine de trei kilometri la orele amiezii.

Am venit de la Brașov. Trebuie să ajungem la Nisipurile de Aur. Am făcut tot ce trebuie conform dispozițiilor”, spune un turist.

Odată cu trecerea orelor, numărul mașinilor a tot crescut, mai ales că cei care au plecat în vacanță în Bulgaria, au ajuns întâi la Negru Vodă, iar pe acolo, în lipsa unor cadre medicale, nu se putea trece. Astfel, oamenii au făcut un ocol de zeci de kilometri până în Vama Veche.

De la Negru Vodă venim. Avem test, avem vaccinuri, avem de toate și ne-a trimis în partea asta că a zis că e singurul punct care are doctor să citească rezultatele noastre”, spune un turist.

Am fost în Negru Vodă și acolo nu au medic bulgar. Ne-au trimis aici. Am făcut 40 de kilometri degeaba”, spune un turist.

Timpii de așteptare depășesc 90 de minute. Noi lucrăm la capacități maxime numai că acest control epidemiologic medical este făcut de autoritățile din Bulgaria”, a declarat Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române că au emis noi reglementări privind condiţiile de călătorie începând de pe 1 septembrie. Între categoriile speciale de persoane exceptate de la cerința prezentării de documente COVID-19 la intrarea în Bulgaria se află persoanele care tranzitează teritoriul, în cazul în care garantează că ies din țară imediat, dar și copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233