dobroge.tv

Live

Se trag obloanele în stațiunea Mamaia: chiar dacă turiști încă sunt, unii agenți economici susțin că nu mai este rentabil să țină afacerile deschise

02 septembrie 2021
Publicitate

Încep să se tragă obloanele, pe litoral. Rând pe rând, terasele, restaurantele, beach-barurile și unele hoteluri își închid porțile. O parte dintre operatori au strâns deja șezlongurile de pe plajele din stațiunea Mamaia. Chiar dacă încă mai vin turiști, unii agenți economici susțin că nu mai rentează să țină afacerile deschise. Cei care au ajuns la mare în această perioadă nu sunt deranjați de faptul că nu mai au șezlonguri, ba din contră spun că este mai liber, iar dacă încă mai este soare pe cer, atunci înseamnă că vremea este numai bună pentru o zi la plajă.

Dacă în urmă cu doar două săptămâni litoralul românesc arăta ca un adevărat furnicar, la începutul lunii septembrie acesta este din ce în ce mai pustiu.

Deși soarele încă strălucește pe cer, pe plajele din Mamaia, șezlongurile încep să fie strânse. Numărul mic de turiști i-a determinat pe aceștia să adune mai repede decât s-ar fi așteptat.

Numărul mic de turiști se datorează și faptului că vacanța s-a încheiat pentru mulți dintre ei, iar în doar câteva zile începe școala. Și cum pe litoral, o parte dintre angajați sunt elevi și studenți, operatorii de plaje au decis să mai strângă din șezlonguri.

Am apucat să strângem șezlongurile pentru că noi ne bazăm în mare parte pe personal care începe școala după data de 12 și am încercat să lăsăm câte un șezlong la umbrelă. Lumea se simte mult mai bine când vine la plajă. Unul-două, unul-două, să fie mai rarefiate și mai primitoare”, a declarat Răzvan Chițan, administrator plajă.

Șezlongurile strânse au fost depozitate într-un spațiu unde nu de mult era o terasă, care și aceasta a fost închisă zilele trecute.

Cred că totuși e puțin cam devreme pentru că unele persoane nu au avut posibilitatea să vină până acum. Noi, deși suntem a treia oară la mare pe anula cesta, sunt persoane care nu își permit totuși. Și ar fi trebuit să lase totuși măcar până la 15 septembrie”, spune o turistă.

Încet, dar sigur stațiunea Mamaia începe să se golească. Ce-i drept nici vremea nu a ținut cu turiștii. Unii dintre ei au stat joi pe plajă cu prosoapele pe ei.

Turist: Este foarte frig.

Reporter: Stațiunea vi se pare aglomerată?

Turist: Nu.

Am tot fost plecat vara și am vrut să văd și marea în România și am decis că ar fi o perioadă ok, având în vedere că și vremea este destul de bună”, spune un tânăr.

Profităm de ultimele zile de soare și apă caldă”, spune o turistă.

Și pe nisip este din ce în ce mai liber. Acum poți găsi loc liber fără nici o problemă. Cei care au venit la mare spun că au ales această perioadă și pentru că este mai liniște.

Este foarte bine, mă bucur. De-abia am ajuns. Mi se pare mult mai liniștită atmosfera”, spune un tânăr.

Și în Mamaia Nord sunt ultimele zile de distracție și relaxare. Zilele acestea și locațiile exclusiviste se vor închide. Ceea ce înseamnă că, în curând, zona de lux a stațiunii va fi pustie.

Vremea începe să se schimbe, numărul de turiști din zonă scade de la o zi la alta și nu mai merită. Am făcut niște calcule și nu mai este rentabil”, a declarat George Țicu, manager plajă.

Pentru că nu ne ajută vremea, încep și școlile. Părinții mergi cu copii la școli”, a declarat Jean Sasu, manager terasă.

Potrivit meteorologilor și în următoarele zile, pe litoral, temperaturile vor fi scăzute, iar maximele vor atinge 25 de grade Celsius.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233