dobroge.tv

Live

ITM Constanța a finalizat campania de control pe litoralul românesc: 670 de angajatori au fost verificați

ITM Constanța a finalizat campania de control pe litoralul românesc: 670 de angajatori au fost verificați
10 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Potrivit Programului Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2021, aprobat de Inspectorul General de Stat, Dantes – Nicolae BRATU în perioada15.07.2021- 04.09.2021 s-a desfășurat „Campania Națională privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarate și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă în unități care desfășoară activitate pe Litoralul Mării Negre”.

Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă, au verificat în această perioadă un număr de 670 angajatori, au aplicat un număr de 45 sancțiuni contravenționale din care 29 amenzi în cuantum de 548.400 si 16 avertismente.

Au fost dispuse un număr de 154 măsuri de remediere a neconformităților constatate iar pentru 4 angajatori care foloseau copii minori, fără a respecta regimul de lucru al minorilor, a fost sesizat Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța.

Au fost depistate 25 de persoane la 14 de angajatori care foloseau muncă nedeclarată, aplicându-se astfel 14 amenzi pentru muncă nedeclarată în valoare de 500.000 lei.

Acțiunile de control s-au desfășurat și în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi, Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Serviciul Ordine publică, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul pentru Imigrări, care au acționat atât în zilele de libere legale cât și pe timpul nopții.

Alte deficiențe depistate:

  • Nerespectarea programului de lucru și neevidețierea orelor de muncă prestate de salariați ;
  • Încălcarea prevederilor legale privind munca suplimentara și în sărbători legale;
  • Neplata salariului la data negociată în contractul de muncă;
  • Necompensarea în bani a concediul de odihna cuvenit si neefectuat la încetarea activității;
  • Nerespectarea termenului de transmitere a documentelor în registrul electronic REVISAL sau transmiterea de date eronate;

În tematica de control din această campanie, s-a pus accentul și pe modul în care agenții economici au respectat obligațiile prevăzute de Legea 55/2020, respectiv , H.G. nr.636 din 12 iunie 2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 iunie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum și pe modul în care au fost respectate prevederile O.U.G. 99/2000 - privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme , pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.


Sursă foto: Arhivă Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233