dobroge.tv

Live

Sorin Cîmpeanu: Aveam 253 de şcoli care aveau probleme din perspectiva asigurării condiţiilor de protecţie sanitară”

Sorin Cîmpeanu: Aveam 253 de şcoli care aveau probleme din perspectiva asigurării condiţiilor de protecţie sanitară”
12 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că, în urma evaluărilor din teren, s-a constatat că 253 de unităţi din întreaga ţară aveau probleme din perspectiva asigurării condiţiilor de protecţie sanitară. Situaţia pe fiecare judeţ va fi dezbătută la ora 13.00, în videoconferinţa cu premierul Florin Cîţu, cât se va face şi bilanţul unităţilor care nu vor putea relua fizic cursurile din cauza lucrărilor.

Există şi unele probleme de infrastructură în unele şcoli. Vom avea la ora 13.00 o şedinţă cu toţi prefecţii, toţi inspectorii şcolari, cu primul ministrul şi ministrul de Interne în care vom vedea stadiul remedierii cu privire la condiţiile necesare începerii şcolii. Aveam 253 de şcoli care aveau probleme din perspectiva asigurării condiţiilor de protecţie sanitară, 37 în Dolj, în Bucureşti 28 (...) Săptămâna trecută problemele au fost identificate prin vizite la faţa locului (...) în cea mai mare parte a situaţiilor au fost remediate”, a declarat, duminică, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai precizat că, în videoconferinţa programată la ora 13.00, se va discuta despre fiecare caz în parte de unitate care nu a reuşit să remedieze toate problemele.

Sunt convins că perioada de întrerupere a şcolii va fi scurtă, chiar dacă va exista o depăşire a ratei de infectare de 6 la mie în scurt timp se va coborî sub 6 la mie şi şcolile vor putea funcţiona în prezenţă fizică (...) Cât sunt ministru al educaţiei voi face tot ce ştiu mai bine pentru prezenţa fizică în şcoli, în limitele de competenţă”, a declarat Sotin Cîmpeanu, înaintea videoconferinţei cu premierul.

Premierul Florin Cîţu a convocat, duminică, la ora 13.00, o videoconferinţă pentru a se dscuta despre începerea anului şcolar.


Sursă foto: news.ro  

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233