dobroge.tv

Live

Sorin Cîmpeanu: Părinţii pot participa la deschiderea anului şcolar în funcţie de condiţiile fiecărei școli

Sorin Cîmpeanu: Părinţii pot participa la deschiderea anului şcolar în funcţie de condiţiile fiecărei școli
12 septembrie 2021
Redactia DTV

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că părinţii pot participa luni la festivităţile de deschidere a anului şcolar în funcţie de condiţiile specifice ale fiecărei şcoli. El a recomandat totuși să se evite, în măsura posibilului, prezenţa acestora alături de elevi sau măcar să nu vină ambii părinţi, scrie Digi 24.

Părinţii pot participa la festivităţile de începere a anului şcolar, însă în funcţie de condiţiile specifice ale fiecărei şcoli. Este vorba de dimensiunile spaţiilor deschise pe care şcolile le au la dispoziţie. Diferă de la o şcoală la alta, se face recomandarea, mai apăsat sau mai puţin apăsat, de a se evita, în măsura posibilului, prezenţa părinţilor alături de elevi la începutul şcolii sau măcar să nu vină ambii părinţi la începutul şcolii. Nu este o interdicţie, este o recomandare”, a afirmat Cîmpeanu, după videoconferinţa premierului Florin Cîţu cu prefecţii şi reprezentanţii DSP pe tema începerii anului şcolar, potrivit Agerpres.

El a spus că fiecare şcoală are condiţii specifice, iar directorii unităţilor de învăţământ au datoria de a anunţa părinţii cât de mult poate permite accesul.

Dar, în general, peste tot este permis accesul părinţilor, cu această rugăminte de înţelegere că prezenţa multor părinţi, bunici creează aglomerări care amplifică posibilitatea de transmitere a virusului care se poate întoarce împotriva propriilor copii sau nepoţi, împotriva şcolii cu prezenţă fizică”, a adăugat Cîmpeanu.


Sursă foto: Opinia Timișoarei

Mai multe
URMĂREȘTE
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233