dobroge.tv

Live

UPDATE. Doi tineri din Constanţa, soţ şi soţie, au ajuns la spital după ce au băut apă plată: ''Aveam tot corpul amorțit, tremuram, pulsul ridicat...''.

UPDATE. Doi tineri din Constanţa, soţ şi soţie, au ajuns la spital după ce au băut apă plată: ''Aveam tot corpul amorțit, tremuram, pulsul ridicat...''.
15 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Doi constănţeni au ajuns de urgenţă la spital după ce au băut apă plată, dintr-o sticlă nouă, cumpărată de la un market din oraş. Alexandra a povestit întreaga întâmplare pe contul său de Facebook. Frustrant este că, deşi au încercat să depună plângeri la organele abilitate, pentru ca alţi constănţeni să nu păţească la fel, demersul ei a fost în zadar. Concluzia este, după toată păţania, că ''nu se poate face nimic".

"Ăștia suntem noi aseară, la spital. Și da, amândoi am avut nevoie de îngrijiri medicale după ce am consumat cel mai banal lucru…apă plată!!! Am adormit frumos copilul, am mâncat și noi ca oamenii cina la 11, apoi am băut apă…logic. Adi cum e drăguț mi-a dat mie să beau prima, am băut două guri pentru că nu a intrat mai mult, după care a băut și el o gură din sticla asta nouă, pentru că mai băuse înainte din alta care mai avea puțin. Instant mi-au amorțit buzele si limba si chiar am zis “ce naiba e picantă apa asta!?!”. După ce a băut si el a zis același lucru. După câteva minute deja aveam tot corpul amorțit, tremuram, aveam urechile înfundate, pulsul ridicat și o stare de panică…amândoi!!!

Și ca să fie treaba treabă, copilul era in dormitor cu febră (racit) iar noi ne simțeam din ce in ce mai rău. Am decis să sunăm la salvare, care a venit foarte repede, am sunat o prietenă care este vecina cu noi si am rugat-o sa stea cu copilul si am plecat cu ambulanta la spital. Acolo ne-au făcut niște analize care au ieșit ok si ne-au spus ca am avut noroc ca am băut o cantitate foarte mică si ca s-ar putea ca apa să aibă urme de detergent.

Efectul a ținut cam 2 ore si norocul nostru a fost că am băut foarte puțin.

Urmează să sunăm la protecția consumatorului si să facem niște analize apei.

Ceea ce vreau sa spun este că se putea ca din sticla asta de apă să bea si copilul, care are 1 an si 9 luni…si nu vreau sa îmi imaginez ce efect avea la el dacă la noi a fost în halul asta.

Apa a fost cumpărată de la Profi (Badea Cârțan) si este apă plata Aqua Carpatica la 2 litri",scrie tânăra pe Facebook.

Alexandra a povestit apoi despre efortul lor de a analiza într-un laborator apa plată consumată: "A sunat Adi la ANPC și i-au spus să meargă la DSP. Ajuns acolo l-au trimis la ANPC, logic, pentru că ei nu pot testa apa dintr-o sticlă desfăcută!!! WTF!?!? Păi după ce am băut din ea era sa mor, nu după ce m-am uitat la ea sigilată!

Tot aici i-au mai spus să facă o sesizare scrisă pentru a se analiza apa din magazin și că ei nu se ocupa cu astfel de situații și să se ducă la DSVSA.

La DSVSA au spus ca ei testează doar apa care este folosită in procesarea cărnii, dar totuși sa facă și aici o sesizare.

A făcut sesizări in ambele locuri si i-au spus că apa pe care am băut-o o putem testa doar la un laborator privat.

Deci, după 3 ore de plimbări concluzia este ca nu se poate…e frustrant!".

UPDATE. După ce cazul a ajuns în presă, producătorul apei a luat legătura cu Alexandra.

"Pentru ca s-a creat asa un mare interes pentru incidentul nostru cu apa, si pentru ca nu vreau ca el sa fie speculat de fel de fel de oameni, in cautare de senzational, revin cu ce s-a mai intamplat intre timp. Sper ca povestea sa se termine cat mai repede, pentru ca nu face bine nimanui, nici noua (zeci de telefoane si mesaje de la diversi) si nici lor. 

Producatorul apei ne-a asigurat ca va face analize si ne va tine la curent cu rezultatele, in cel mai scurt timp. Ne-au transmis deja rezultatele contraprobelor pastrate in fabrica sunt in regula, deci, asa cum am mai zis, este clar ca nu sunt probleme cu lotul respectiv, si nu exista motive de ingrijorare pentru cei care au mai cumparat din acelasi lot. Din experientele avute pana acum si la cum sunt tratate problemele clientilor, nu ma asteptam sa fie asa de deschisi si sa se miste repede. M-au asigurat ca s-au facut verificari si intern si totul este ok. Va dati seama ca a fost o situatie delicata si pentru ei. La momentul de fata nu am putut stabili cu certitudine legatura dintre apa consumata si simptomele noastre medicale. 

Noi am fost foarte ingrijorati de lipsa de reactie a autoritatilor si plimbatul de la o institutie la alta, intr-un moment critic pentru noi. Acum stim ca macar cuiva ii pasa si ne bucuram ca sunt asa deschisi."

UPDATE. DSP Constanţa a confirmat pentru adevarul.ro faptul că există o sesizare cu privire la aceste aspecte. „O echipă din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică a recoltat probe pentru examen chimic şi bacteriologic”, transmite DSP.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233