Live

Comuna Cogealac a sărbătorit noul an şcolar printr-un aveniment plin de emoţii. La 80 de ani, Gheorghe Luţă se poate mândri că a modelat generaţii întregi: ''Vă mulţumim, domnule profesor!''

 Comuna Cogealac a sărbătorit noul an şcolar printr-un aveniment plin de emoţii. La 80 de ani, Gheorghe Luţă se poate mândri că a modelat generaţii întregi: ''Vă mulţumim, domnule profesor!''
Publicat pe 15 septembrie 2021

A modelat generaţii întregi de elevi cărora le-a câştigat respectul, iar munca lui de o viaţă i-a adus tiltul de cetăţean de onoare al comunei Cogealac. 

Gheorghe Luţă s-a născut pe data de 25 iulie 1941, în localitatea Tariverde, comuna Cogealac. Primii ani de şcoală i-a urmat în Cogealac, iar ulterior s-a îndreptat către Facultatea de matematică. La terminarea facultăţii a revenit acasă, tot la şcoală, însă în calitate de dascăl care a modelat generaţii întregi. În semn de recunoştinţă, comunitatea din care face parte i-a acordat titlul de cetăţean de onoare, în cadrul unei festivităţi care a avut loc concomitent cu deschiderea noului an şcolar.

“Stimaţi profesori şi părinţi, dragi elevi, deschidem astăzi anul şcolar, vă urez mult success şi rezultate cât mai bune. Sunt bucuros şi în acelaşi timp emoţionat pentru că astăzi, odată cu începerea noului an şcolar, în calitate de primar al comunei, îmi revine onoarea de a-i înmâna domnului profesor Gheorghe Luţă insigna şi brevetul de cetăţean de onoare al comunei Cogealac, titlu conferit de Consiliul Local Cogealac în 2018. Domnul profesor a contribuit la formarea multor generaţii de elevi din comuna noastră. De-a lungul activităţii didactice, a fost apreciat atât de colectivele didactice, cât şi la nivel de Inspectorat Şcolar. A primit numeroase distincţii şi diplome. (…) Domnule profesor, sincere felicitări, calde urări de sănătate şi viaţă lungă! Vă mulţumim, domnule profesor!”, a transmis, cu ocazia festivităţii, primarul comunei Cogealac, Cati Hristu.

Etichete:   cati hristu cogealac

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233