dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Numărul bolnavilor de COVID continuă să crească, la Terapie Intensivă mai sunt libere doar șapte paturi: ''Chiar ieri mi-a murit un fost coleg. Și el și soția, au murit la spital'

15 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Sunt aproape 200 de persoane infectate cu SARS-COV2 internate în unitățile sanitare din județul Constanța. Numărul acestora s-a dublat la un interval de o singură săptămână, iar rata incidenței este în continuă creștere. În localitatea Cuza-Vodă chiar a fost depășit pragul de 4 la mia de locuitori. În ceea ce privește situația de la secțiile ATI, la momentul de față mai sunt libere doar șapte paturi. Autoritățile îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze, deoarece doar așa putem trece cu bine și peste această etapă a pandemiei.

Numărul cazurilor bolnavilor de COVID continuă să crească. De câteva zile, județul Constanța a depășit rata infectărilor de 1 la mia de locuitori. Deja avem şi o localitate unde incidenţa a sărit de 4 - Cuza-Vodă, acolo unde au fost reintroduse o parte dintre restricții. Autoritățile trag un semnal de alarmă.

"Lucrurile nu stau deloc bine. În urmă cu o săptămână aveam undeva 102, 104 bolnavi Covid în spitale, în momentul de față, cu toate că s-a produs o creștere a locurilor disponibile pentru ei, numărul bolnavilor s-a dublat. Avem aproape 200 de bolnavi", a declarat Silviu Coşa, prefectul județului Constanța.

Tot de câteva zile, principala unitate sanitară din județ care tratează pacienții cu SARS-COV2 funcționează, din nou, exclusiv în regim COVID. La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, nu se mai primesc persoane cu alte afecțiuni.

"Din cele 130 de locuri disponibile pe 3 secții, atât pentru adulți, cât și pentru copii, majoritatea locurilor sunt deja cu forme moderat-severe, majoritatea chiar aş putea spune cu forme severe, cu necesar crescut de oxigen. Unitatea noastră funcționează și cu 10 paturi în secția de Terapie Intensivă, care la acest moment sunt ocupate", a declaratr. Ana-Maria Iancu, purtător de cuvânt Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

"În acest moment, pe raza județului Constanța se regăsesc 32 de paturi ATI. La ultima raportare, 25 dintre acestea erau ocupate", a spus Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Pe lângă acestea, potrivit autorităților, mai sunt disponibile, în județ, pentru internarea pacienților bolnavi de COVID, 176 de paturi, însă există posibilitatea suplimentării cu încă 50 în maximum 24 de ore în cazul în care situația epidemiologică o cere.

Spitalul Militar Modular amplasat pe stadionul ,,Portul” se află în continuare în stare de conservare. Însă, dacă situaţia se înrăutăţeşte, acesta va fi funcţional în 24 de ore şi pregătit să primească pacienţii infectaţi cu SARS-COV2.

Oamenii privesc cu îngrijorare perioada următoare. Cei care au trecut deja prin boală știu că nu este de glumit și îi îndeamnă pe oameni să fie precauți și să respecte sfaturile autorităților.

- Suntem îngrijorați, sigur că da, ca om, ca bătrân. Chiar ieri mi-a murit un fost coleg. Și el și soția, au murit la spital amândoi de covid.

-S-a întâmplat cuiva drag să treacă prin boală?

-Din păcate, da.

- Și cum a dus-o?

- Nu a dus-o , nu mai e printre noi. Trebuie să ne ferim. Spălatul pe mâini și masca de protecție sunt niște reguli primordiale.

Singura măsură pentru a preveni și a limita răspândirea virusului rămâne imunizarea. Autoritățile locale fac din nou un apel către constănțeni să se vaccineze.

"Ideea este să avem grijă de noi, să stăm departe de suferință și să înțelegem că vaccinarea este cea care ne ajută în acest sens", a precizat Silviu Coşa, prefectul județului Constanța.

Situația infectărilor continuă să se agraveze în Constanța. La nivelul municipiului, rata de infectare a ajuns la 1,32 la mia de locuitori, iar în ultimele 14 zile, au fost înregistrate 409 de cazuri.

Sursă foto: g4media.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233