dobroge.tv

Live

Sorin Cîmpeanu, despre infectările elevilor cu coronavirus: „Nu au nicio legătură cu școala”

Sorin Cîmpeanu, despre infectările elevilor cu coronavirus: „Nu au nicio legătură cu școala”
20 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Peste 1.000 de elevi și peste 600 de profesori sunt infectați cu Covid-19, la o săptămână de la începerea noului an școlar. 795 de clase au în prezent activitatea fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate. În total, peste 17.000 de elevi vor face ore online, potrivit datelor raportate vineri. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică, la Digi24, că infectările din prezent nu au nicio legătură cu școala, ci sunt rezultatul activităților din ultimele săptămâni ale vacanței copiilor, scrie Digi 24.

În primul rând este rezultatul infectărilor din ultima pare a vacanței de vară, de la evenimentele speciale, din mall-uri, nu au nicio legătură cu școala. Infectările generate de școală vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie. Este vorba de peste o mie de infectări în rândul elevilor și de peste 600 în rândul profesorilor și al personalului auxiliar. Însă ce trebuie să reținem este că peste 93% dintre elevi pot merge la școală cu prezență fizică. Este din păcate o situație care confirmă că această nouă tulpină este mult mai contagioasă și afectează și tinerii. Este un motiv în plus pentru respectarea și mai riguroasă a regulilor sanitare în școli, un motiv în plus pentru vaccinarea în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori”, a declarat, la Digi24, ministrul educației.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că nu a existat nicio situație în care o clasă să treacă în sistem online după testarea pozitivă a unuia dintre elevi.

Toate cazurile au fost depistate în urma apariției de simptome, iar testarea a confirmat pozitivitatea acestor situații. Este un motiv în plus de a face apel încă o dată la părinți ca în cazul în care observă cele mai mici simptome să nu-i trimită în colectivitate”, a mai precizat Cîmpeanu.


Sursă foto: news.ro  

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233