dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Covor asfaltic modern pe bulevardul Mamaia

20 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Aspectul carosabilului, pe tronsonul cuprins între străzile Mircea cel Bătrân și Prelungirea Bucovinei s-a schimbat total. Zona carosabilă a fost refăcută, în ton cu standardele actuale.

Lucrările de asfaltare s-au desfășurat pe timpul nopții, pentru a nu îngreuna traficul rutier. Echipele Confort Urban au intervenit cu utilaje pentru turnarea asfaltului pe câte un sens de mers, pentru ca disconfortul creat de lucrări să fie cât mai redus.

Zona carosabilă a fost recondiționată pe o suprafață de 5.500 mp. Pentru a spori gradul de rezistență a căii de rulare, s-au utilizat două straturi de asfalt. S-a turnat asfalt de tip MASF, cu un grad mare de elasticitate, destinat drumurilor cu trafic rutier intens. Trasarea marcajelor rutiere se va realiza la trei săptămâni după asfaltare.

Conform proiectului, s-au executat lucrări de reconfigurare a scuarului median. Pentru eliminarea punctelor de conflict și fluidizarea circulației rutiere, au fost create buzunare de stocare pentru virajul la stânga. Traficul rutier a fost resistematizat la intersecția bulevardului Mamaia cu strada Prelungirea Bucovinei, prin închiderea breșei existente. Scuarul median a fost prelungit, s-a creat câte o bretea de întoarcere pe fiecare sens de mers iar trecerile de pietoni au fost relocate.

Lucrările de reabilitare a trotuarelor sunt în curs de finalizare. Zona de spațiu verde a fost extinsă, prin casete continue pe care s-a așternut pământ vegetal. Suprafața pietonală este reamenajată cu pavele moderne. Pistele pentru biciclete vor fi dispuse pe trotuar, în continuarea rețelei existente pe tronsonul cuprins între strada I.G. Duca și strada Mircea cel Bătrân și bulevardul Tomis.

Intervențiile pe acest tronson au fost necesare, având în vedere că nu s-au mai efectuat lucrări de reparații din anul 2004.


Sursă foto/ video: Primăria Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233