dobroge.tv

Live

Strada Ștefan cel Mare va fi reabilitată printr-un proiect finanțat din fonduri europene

21 septembrie 2021
Publicitate

Clădiri lăsate în paragină, pavaj crăpat și gunoaie aruncate la întâmplare pe străzi. Toate acestea vor rămâne doar o amintire sumbră pentru constănțeni deoarece strada Ștefan cel Mare se va transforma începând cu anul acesta într-o promenadă demnă de un oraș european aflat la malul Mării Negre. Asta promit autoritățile care ne spun că proiectul de reabilitare al acestei zone, cândva plină de viață, este de anvergură și va fi vizibil în viitorul apropiat.

Strada Ștefan cel Mare, una dintre cele mai importante zone pietonale ale orașului, ar trebui să se bucure de agitația oamenilor zi de zi. Aici zac însă, fără speranță, magazine uitate de lume și clădiri care par ale nimănui.

Nu mai este ce a fost odată, în tinerețea mea. Ieșeai la plimbare, ieșeai la cumpărături, se știa: Ștefan cel Mare. Ori, acum a ajuns boschetul Constanței. Era vorba că acum din septembrie vor începe din nou cu reamenajarea și cu înfrumusețarea străzii. Dar, vedeți și dumneavoastră ce este aici”, spune o constănțeancă.

Nu îmi place, sincer. Ar fi trebuit puțin reabilitată, după mine. Ca multe străzi din Constanța”, spune o altă constănțeancă.

Pasajul subteran este de asemenea o cale de acces pentru trecători pe care artiștii au încercat să o înfrumusețeze cu desene sau picturi însă, de-a lungul timpului, pavajul s-a degradat și are nevoie de îmbunătățiri.

Văd că încă reabilitează pavajul vechi. Înțeleg că după aceea îl demolează, pun altul. Deci, e de durată lucrarea. Săraca soacră-mea a murit în 2008 și avea o dorință: să aibă și ea niște trotuare ca lumea. A murit și nu a apucat să le vadă și culmea, că nici acum nu arată ca lumea”, spune un constănțean.

Rugămințile și nemulțumirile oamenilor au fost în sfârșit ascultate. Se va reabilita strada Ștefan cel Mare din Constanța alături de pasajul subteran, pentru a înfrumuseța orașul și bineînțeles, pentru ca oamenii să se poată bucura de o plimbare aici.

Cu ajutorul finanțărilor europene, Constanța ar putea deveni din nou un oraș îndrăgit de toți cei care îl vizitează sau locuiesc aici, spun reprezentanții municipalității.

Este vorba despre un proiect de mobilitate urbană. Un proiect în valoare de circa 90 de milioane de lei, finanțat în majoritate de fonduri nerambursabile, fonduri europene. Este un proiect care include, pe lângă strada Ștefan cel Mare și strada Ferdinand și Cuza Vodă, dar și arterele perpendiculare pe aceste trei străzi importante”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

De asemenea, aleile vor fi reabilitate, stațiile de autobuze se vor înmulți iar bicicliștii se pot bucura în sfârșit de un număr mult mai are de piste.

Va fi reabilitat pavajul pe strada Ștefan cel Mare, peste 15.000 de metri pătrați, iar cu străzile adiacente o să ridicăm suprafața la aproape 50.000 de metri pătrați. Vor fi, de asemenea, 12 stații de autobuz noi și se vor realiza și peste cinci kilometri de pistă de bicicletă”, a mai declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Proiectul care urmărește reabilitarea străzii Ștefan cel Mare și a pasajului subteran a fost aprobat și urmează să fie pus în aplicare începând de anul acesta.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233