dobroge.tv

Live

Constănțenii au început din nou să se imunizeze: de teama virusului sau din cauza restricțiilor, oamenii s-au prezentat la centrele de vaccinare

23 septembrie 2021
Publicitate

De teama virusului sau a restricțiilor, constănțenii au început să se vaccineze. Numărul celor care au ales să se imunizeze în această perioadă crește de la o zi la alta. La nivelul județului, peste 800 de persoane, s-au prezentat la centrele de vaccinare într-o singură zi. De exemplu, la Pavilion Expozițional, aproximativ 400 de oameni și-au administrat prima doză, miercuri. Serul de la Pfizer rămâne cel mai căutat. În municipiu, incidența a ajuns la 2,75 la mia de locuitori. Astăzi s-au înregistrat 226 de cazuri noi.

Municipiul Constanța de apropie cu pași repezi de rata de incidență de 3 la mia de locuitori. Ceea ce înseamnă că în curând vor intra în vigoare noi restricții. Din acest motiv, oamenii au început să se vaccineze.

Pentru că, în primul rând, nu mai poți face nimic fără vaccin, nu mai poți să mergi nicăieri și în al doilea rând, am și o bebelușă și cred că este bine și pentru ea să ia anticorpii”, spune o constănțeancă.

Alții au ales să se imunizeze de teama virusului. Unii spun că s-ar fi vaccinat mai devreme, însă au fost nevoiți să amâne.

Nu am avut încredere în primă fază și acum sunt mai informat și m-am gândit că e mai bine să mă vaccinez”, spune un constănțean.

Să mă protejez pentru că sunt diagnosticată cu boli autoimune și am un risc mare de infectare”, spune o constănțeancă.

Dacă în lunile de vară, la Pavilionul Expozițional din Constanța, era aproape pustiu, acum la centru au început din nou să crească cererile.

În ultimele zile se constată o creștere de la o zi la alta a numărului de oameni vaccinați în centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional. Ieri am avut peste 400 de oameni care s-au vaccinat”, a declarat dr. Ortanza Dancă, coordonatorul centrului de vaccinare.

La nivelul județului Constanța, numărul celor care au ales să se vaccineze este și mai mare.

Constănțenii se pare că în ultima vreme au înțeles acest imperativ, întrucât de la 500-550 de vaccinări pe zi, ieri s-a înregistrat un număr de peste 800 de persoane care au dorit să se vaccineze. Este un trend bun. Avem o rază de optimism care să ne motiveze în continuare să credem că vom scăpa de pandemie”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

În acest moment, la Pavilionul Expozițional funcționează șase fluxuri. Medicii spun că, este posibil, ca în viitor să se mai deschidă și altele.

În prezent avem program de opt ore pe zi, astfel încât luni-miercuri-vineri avem de la 08.00 la 16.00, cu rugămintea ca cei care vin spre sfârșitul programului să vină cel târziu la ora 15.30, astfel încât, până la ora 16.00 când trebuie să închidem să terminăm tot procesul de vaccinare, inclusiv supravegherea post vaccinală. Marți și joi de la 10.00 la 18.00”, a mai declarat dr. Ortanza Dancă, coordonatorul centrului de vaccinare.

De asemenea, doritorii se vor putea vaccina la centru și în zilele de sâmbătă și duminică în intervalul orar 11.00 - 19.00. În plus, de săptămâna viitoare va începe și administrarea celei de-a treia doze de vaccin.

Oamenii care doresc să facă această doză se pot programa în platforma națională sau pot veni direct la orice centru de vaccinare deschis pe raza județului, dacă au șase luni trecute de la doza 2 de vaccin”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

În municipiul Constanța, incidența a ajuns la 2,75 de cazuri la mia de locuitori, iar în județ la 2,28. 856 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 în ultimele14 zile. De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, peste 46 de mii de oameni au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233