dobroge.tv

Live

Klaus Iohannis la Congresul PNL: „Mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei, nu atacuri la persoană, cum am văzut în ultimele luni”

Klaus Iohannis la Congresul PNL: „Mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei, nu atacuri la persoană, cum am văzut în ultimele luni”
25 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele Kaus Iohannis a declarat sâmbătă, în deschiderea lucrărilor Congresului PNL, că nu a fost o campanie internă aşa cum s-ar fi dorit şi că i-ar fi plăcut să vadă mai multe dezbateri de idei, nu atacuri la persoană, cum a văzut în ultimele luni. El a remarcat că „s-au spus lucruri grave”. El a a sosit sâmbătă la Congresul PNL, fiind întâmpinat şi apoi flancat de cei doi candidaţi la preşedinţia partidului, Ludovic Orban şi Florin Cîţu. Susţinătorii lui Orban au scandat numele actualului lider liberal atât la sosrea lui Iohannis, cât şi în timpul discursului acestuia, scrie news.ro.

Iohannis: Sub scuza confruntării democratice fireşti, nu se pot ascunde anumite derapaje şi atacuri la persoană ca cele la care am asistat în ultimele luni

Ne aflăm, şi nu pentru prima dată, într-un punct de inflexiune, nu doar pentru PNL, ci şi pentru România. Trebuie să recunoaştem că nu a fost o campanie internă aşa cum mulţi ne-am fi dorit. PNL este un partid viu. Competiţia deschisă a fost mereu posibilă şi încurajată, dar mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei, mai multe discuţii aplicate pe moţiuni şi pe proiecte. Să nu ne amăgim! Sub scuza confruntării democratice fireşti, nu se pot ascunde anumite derapaje şi atacuri la persoană ca cele la care am asistat în ultimele luni. Astfel de atitudini nu trebuie să mai vedem niciodată, nu doar în interiorul PNL, ci la niciun partid din România. Din păcate s-au spus cuvinte grave, s-au spus cuvinte dure care sapă puternic credibilitatea unui partid puternic încercat. Este păcat ca acest curaj să fie pus în umbră de atacuri din interior. Viitorul preşedinte al PNL va avea o misiune foarte, foarte grea. Să demonstreze, în primul rând, că PNL este în continuare cel mai important partid din România, nu doar pentru tradiţia sa, nu doar pentru istoria sa indisolubil legată de destinul României moderne, nu doar pentru că milioane de români iubesc fibra liberală, ci pentru că principiile liberalismului sunt singurele pe care se poate clădi o ţară democratică. Vremea confruntărilor electorale s-a încheiat. Să nu uităm că am promis oamenilor în 2020 4 ani de stabilitate politică, ani în care România să demareze şi să finalizeze investiţii structurale majore şi reforme sistemice îndelung aşteptate”, a explicat preşedintele.

Klaus Iohannis: Ambele echipe trebuie să fie conştiente că menţinerea unităţii partidului este esenţială pe mai departe

El a subliniat că liberalii îşi aleg conducerea pe care o cred cea mai potrivită.

De mâine, însă, ambele echipe trebuie să fie conştiente că menţinerea unităţii partidului este esenţială pe mai departe. Cel mai important argument este că România are nevoie de un liberalism puternic care să acţioneze ca un adevărat vector de modernizare şi construcţie pentru naţiunea noastră. PNL se află în faţa unui test de maturitate. Sunt convins că are capacitatea să arate că e un partid care îşi înţelege rolul în societate, când e nevoie de unitate, de înţelepciune şi de solidaritate în faţa unor crize multiple. Alegerile interne nu sunt doar despre a înlocui un lider cu un alt lider, alegerile sunt despre eficienţă, reînnoire şi despre reconectare cu oamenii. PNL are obligaţia să îşi asculte alegătorii şi să se adapteze la problemele reale ale prezentului. Recent făceam un apel la responsablitate la partidele din arcul guvernamental. E un apel pe care îl reiterez pentru că nu toţi cei din arcul guvernamental au dat dovadă de maturitate. Dacă vom continua aşa, riscăm să pierdem încrederea în electoratul politic”, a adăugat preşedintele.

Preşedintele Iohannis: Nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să îşi dea demisia. Sunt de neînţeles sabotajele venite din propriul partid, chiar dacă până la un punct ele ar putea fi explicabile prin prisma luptei electorale interne

În opinia sa, ar fi extrem de grav pentru că atunci când oamenii sunt dezamăgiţi de cei pe care îi reprezintă se creează un vid între aleşi şi alegători imposibil de umplut.

Dragi liberali, vă văd pe toţi aici şi sunt sigur că vă doriţi un singur lucru – ca România să câştige, să fie condusă de un Guvern în care forţa motrice este PNL. Este imperativ să depăşim cât mai repede actuala criză. Această guvernare trebuie fără doar şi poate să continue pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să îşi dea demisia. Cu atât mai mult când prim-ministrul şi miniştrii liberali sunt atacaţi din toate părţile, întregul PNL ar trebui să dea dovadă de solidaritate şi să îi susţină cu toate forţele. Sunt de neînţeles sabotajele venite din propriul partid, chiar dacă până la un punct ele ar putea fi explicabile prin prisma luptei electorale interne. Nu numai că PNL trebuie să rămână în continuare la guvernare, dar eu cred că România poate avea un deceniu de guvernare de dreapta. Ca acest lucru să fie posibil este însă nevoie de fapte, de acţiun concrete care produc beneficii palpabile pentru cetăţeni, nu doar de discursuri şi promisiuni. Avem instrumentele necesare, avem planurile adecvate şi fondurile de a le pune în aplicare. Să avem înţelepciunea de a ne aşeza la masa discuţiillor pentru soluţii pentru România”, a declarat preşedintele.

El a precizat că este nevoie ca Guvernul să îşi asume principii ferme şi să le redea speranţa oamenilor că pot avea un trai bun, un trai prosper, aici în ţara noastră.

Priorităţile rămân neschimbate. Românii vor investiţii în sănătate şi infrastructură, eliminarea birocraţiei şi digitalizare, vor venituri mai mari, o educaţie mai bună pentru copiii lor, vor să îşi îndeplinească visul european al unui trai prosper într-o societate liberă şi democratică. România se confruntă cu crize care se suprapun. Pentru a le gestiona cât mai bine e nevoie de un Guvern eficient. Guvernarea presupune o muncă de echipă, cu parteneri care au relaţii bazate pe respect şi încredere reciprocă”, a continuat Iohannis.

Klaus Iohannis: Guvernarea nu este un loc al ironiilor şi al gâlcevii nesfârşite

Guvernarea nu este un loc al ironiilor şi al gâlcevii nesfârşite, în care unii parteneri se comportă ca şi cum ar fi pe reţelele de socializare, iar când apare primul impas îşi iau lucrurile şi pleacă. Guvernarea înseamnă tenacitate, dialog real cu cetăţenii. Cine nu e pregătit pentru aşa ceva, nu poate guverna România. Dragi liberali, eu am încredere că parteneriatul pe care l-am început acum mulţi ani cu PNL va continua şi va produce multe beneficii pentru România. Sunt încrezător că viitorul va fi unul bun pentru PNL şi că guvernarea va fi bine gestionată de liberali care vor ştii să susţină un Executiv racordat la problemele momentului şi preocupat de guvernarea ţării pe termen mediu şi lung”, a transmis şeful statului.

Klaus Iohannis, pe fondul scandărilor susţinătorilor lui Orban: Văd că sunteţi energizaţi şi aşa e bine, dar la final trebuie să fim o echipă

„Contaţi mereu pe implicarea mea pentru a pune în aplicare programul pentru care românii ne-au oferit sprijinul şi încrederea lor. Un plan care are în prim plan o Românie normală, mai puţin orientat spre atacuri şi discuţii sterile. Cu alte cuvinte, o democraţie consolidată şi un viitor mai bun pentru fiecare român. Eu vă mulţumesc şi vă doresc mult succes la acest Congres. Văd că sunteţi energizaţi şi aşa e bine, dar la final trebuie să fim o echipă”, a afirmat Iohannis în finalul discursului.


Sursă foto: news.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233