dobroge.tv

Live

Nu se mai percepe taxă pentru parcarea în stațiunea Mamaia: hotelierii sunt de părere că, în această perioadă, gratuitatea este inutilă

27 septembrie 2021
Publicitate

Străzi pustii și locuri de parcare pentru toată lumea. Așa arată acum stațiunea Mamaia, unde în urmă cu o lună turiștii și constănțenii se înghesuiau în căutarea unui loc unde să își lase mașinile. Dacă în plin sezon estival oamenii s-au plâns din cauza tarifelor, acum, când litoralul este aproape pustiu, municipalitatea a decis suspendarea lor.

Prea mulți bani pentru parcare. Asta au reclamat în vară cei mai mulți dintre turiștii care au ales să își petreacă concediul în stațiunea Mamaia. Taxele mult prea mari i-au îndemnat pe cei mai mulți dintre aceștia să se orienteze către sudul litoralului sau către unități de cazare care puneau la dispoziție și un loc de parcare gratuit sau măcar la un tarif mai mic decât cel perceput de municipalitate.

Mamaia a fost goală tot sezonul estival. Bănuiesc că din cauza amărâtei ăsteia de taxe. Cred că nu era momentul să o plătească în perioada asta, anul acesta. Poate la anul, când și-or mai reveni lucrurile, poate. Dar acum nu era momentul. Asta e părerea mea”, spune un constănțean.

Mi se pare foarte mult pentru condițiile oferite și pentru faptul că oricum concediul costă și ar trebui ca toate hotelurile să aibă parcarea inclusă, din punctul meu de vedere”, spune o constănțeancă.

Trebuie să recunoaștem că problema parcării a fost una extrem de serioasă, care a afectat în acest an extrem de mult turiștii litoralului românesc. Tarif de 96 de lei pe zi, extrem de mare și bineînțeles, criticat acest aspect”, a declarat Corina Martin, agent de turism.

Această problemă i-a afectat inclusiv pe hotelieri care, în lipsa unor parcări mai spațioase, au reușit cu greu să își mulțumească clienții. Mai mult de atât, pentru a evita plata, unii turiști, dar și constănțeni veniți la plajă, și-au lăsat mașinile pe spațiile verzi riscând amenzi usturătoare.

Au fost oaspeți și din împrejurimi care au parcat la noi în parcare și oaspeți de la noi de la alte hoteluri care au parcat pe spațiile verzi și le-au fost ridicate mașinile. Tocmai pentru a nu parca pe locurile cu plată”, a declarat Elena Drăghici, manager hotel.

Acum, după terminarea sezonului estival, consilierii locali au decis să suspende plata taxei de parcare în stațiunea Mamaia, astfel că șoferii pot staționa gratuit, indiferent de oră sau zi. În acest sens, panourile au fost înlăturate de echipele municipalității pentru a nu induce conducătorii auto în eroare.

Sezonul estival s-a încheiat, iar acum conducătorii auto pot parca gratuit în stațiunea Mamaia, care se afla în Zona 0 a orașului Constanța. Problema este însă că aceasta este pustie acum. În urmă cu câteva luni, în plină vară, un turist parca până la 96 de lei parcarea pe zi, mai mult decât o cazare pe noapte.

În stațiunea Mamaia, se plătește parcarea în perioada 1 mai și 15 septembrie, cu tariful aferent Zonei 0. Având în vedere că suntem în afara acestei perioade, plăcuțele care menționau tarifele de parcare vor fi ridicate din teren”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Acum însă, hotelierii spun că gratuitatea este inutilă, în condițiile în care sezonul estival s-a încheiat, unitățile de cazare sunt goale sau chiar închise, iar plajele pustii.

Vă dați seama, acum, parcările sunt goale. Putem parca oriunde. Acum nici nu mai contează. Nimeni nu cere loc de parcare în acest moment”, a declarat Oana Tănase, manager hotel.

În cele aproximativ trei luni de când este în vigoare, regulamentul parcărilor i-a nemulțumit nu numai pe turiști, ci și pe constănțeni. Viitorul acestuia este însă unul incert în momentul de față și în forma actuală. La începutul lunii septembrie Organizația Patronală Mamaia Constanța a dat în judecată Consiliul Local Municipal și a solicitat în instanță anularea regulamentului de parcare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233