dobroge.tv

Live

STUDIU AMERICAN. Efectele secundare ale celei de a treia doze de vaccin anticovid, asemănătoare celor de la rapel

STUDIU AMERICAN. Efectele secundare ale celei de a treia doze de vaccin anticovid, asemănătoare celor de la rapel
29 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Efectele secundare ale celei de a treia doze (”booster”) de vaccin împotriva covid-19 Pfizer/BioNTech şi Moderna sunt foarte ”asemănătoare” celor de la rapel, arată un studiu publicat de către autorităţile sanitare americane, relatează AFP, citat de news.ro.

Aceste date au fost culese de la câteva mii de persoane vaccinate cu a treia doză - de la jumătatea lui august şi până la jumătatea lui septembrie, pe când ”booster”-ul era autorizat în vederea vaccinării anticovid a persoanelor imunodeprimate în Statele Unite.

Studiul arată că a treia doză ”este, pentru moment, bine tolerată”, a anunţat într-o conferinţă de presă directoarea Centrelor de prevenţie şi luptă împotriva bolilor (CSC) Rochelle Walensky.

”Frecvenţa şi tipul efectelor secundare sunt asemănătoare celor observate după a doua doză (rapel) şi sunt de obicei uşoare sau moderate şi de scurtă durată”, a precizat ea.

La 19 septembrie, peste două milioane de americani erau vaccinaţi cu a treia doză de vaccin împotriva covid-19 în Statele Unite, potrivit CDC.

Studiul nu reprezentă numai persoanele imunodeprimate, încontextul în care şi alte persoane au fost vaccinate cu a trea doză de vaccin anticovid - ocolind recomandările de la acea vreme -, potrivit CDC.

Autorităţile santare americane au lărgit - începând de săptămâna trecută - populaţia eligibilă să fie vaccinată cu a treia doză de vaccin împotriva covid-19 Pfizer/BioNTech.

Astfel, pot fi vaccinate cu ”booster”-ul persoane în vârstă de peste 65 de ani şi unele persoane ”cu risc” din cauza stării sănătăţii sau a unui loc de muncă ce le expune puternic noului coronavirus.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233