dobroge.tv

Live

Zile libere pentru părinți. Raluca Turcan: „Se acordă la cererea și în baza unei declarații pe propria răspundere”

30 septembrie 2021
Publicitate

Părinții vor putea sta acasă cu cei mici dacă aceștia vor fi nevoiți să facă orele din fața calculatorului. Ordonanța care prevede acordarea de zile libere adulților care supraveghează copiii aflați în școala online a fost adoptată. Concret, aceștia vor primi 75% din salariul mediu brut pentru fiecare zi liberă. Fac excepție angajații din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, din penitenciare și personalul din unități sanitare publice.

La începutul pandemiei am investit 90.000 de lei și am avut aproximativ 34.000 de părinți care au beneficiat de această măsură. Estimăm ca prin prelungirea acestei măsuri să existe un număr de aproximativ 20.000 de beneficiari și un efort financiar de 50.000 de lei pe lună.

Acest sprijin se acordă părinților copiilor care au până în 12 ani. De asemenea, el reprezintă corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut pentru fiecare zi liberă acordată. Zilele libere se acordă la cererea unuia dintre părinți și în baza unei declarații pe propria răspundere, cu condiția să nu fie în activitate de telemuncă.

Dacă sunt familii cu ambii părinți în sisteme esențiale, atunci sprijinul poate fi obținut doar de unul dintre părinți”, a declarat Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233