dobroge.tv

Live

Iohannis trage din nou un semnal de alarmă, după recordul de noi cazuri de coronavirus: 'Fac un apel la colaborare loială între instituţiile fundamentele ale statului'

Iohannis trage din nou un semnal de alarmă, după recordul de noi cazuri de coronavirus: 'Fac un apel la colaborare loială între instituţiile fundamentele ale statului'
09 iulie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Președintele României trage din nou un semnal de alarmă. Este record de cazuri de coronavirus în țara noastră. 614 noi infectări au fost înregistrate astăzi. Numărul total a depășit pragul de 30 de mii 100.

În consecință, Klaus Iohannis a cerut Parlamentului să adopte urgent legea privind carantinarea și izolarea. Astfel, autorităților vor avea toate pârghiile necesare pentru a acționa pentru protejarea sănătății oamenilor.

Șeful statului a mai afirmat că pandemia a fost gestionată cu legi slabe.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai anunţat azi că a transmis Parlamentului informarea privind starea de urgenţă instituită pe întreg teritoriu al României, prin decretele din 16 martie şi 14 aprilie. Preşedintele a făcut apel la colaborare loială între instituţiile fundamentale ale statului şi a făcut apel la Parlament să adopte urgent măsurile care să protejeze oamenii.

”Ţin să menţionez una dintre marile probleme cu care ne-am confruntat, şi anume lipsa unei legislaţii coerente şi bine gândite. Am fost nevoiţi să gestionăm această pandemie cu legi slabe şi sumar croite, astfel că a trebuit să ajustăm din mers şi legislaţia. În viaţa unui stat există măsuri excepţionale care impun măsuri excepţionale. Fără îndoială regimul stării de urgenţă a fost gândit de legiutor astfel încât să asigure un răspuns prompt. Tocmai pentru acest motiv cadrul legislativ trebuie regândit şi aliniat cu Constituţia. Prin Constituţie, în situaţii de criză sanitară statul e obligat să ia măsuri pentru asigurarea sănătăţii publice. În realizarea acestei obligaţii, autorităţile statului trebuie să asigure un echilibru”, a spus Iohannis.

”Fac un apel la colaborare loială între instituţiile fundamentele ale statului. Acum nu e momentul disputelor politice şi al orgoliilor. Interesul faţă de cetăţeni trebuie să fie mai sus decât orice. În astfel de momente de cumpănă, politicienii din toate partidele trebuie să fie la înălţimea funcţiilor deţinute. România şi românii au nevoie din partea politicienilor nu doar de verva discursurilor politice, unele subsumate campaniei, ci de găsirea soluţiilor cele mai bune pentru societate. E nevoie ca împreună, uniţi, autorităţi, politicieni, jurnalişti, dincolo de diferenţele care ne despart, să transmitem un mesaj comun de unitate. Virusul nu dispare de la sine prin simpla negare a lui. De aceea, fac un apel la Parlament să adopte urgent măsurile care să protejeze oamenii”, a afirmat preşedintele.

El a precizat că autorităţile au soluţii pentru a ne relua vieţile cât mai aproape de normalitate, însă ţine de responsabilitatea fiecăruia dintre noi să reuşim acest lucru.

”Sănătatea noastră a tuturor ţine şi de conştiinţa fiecăruia. Să purtăm mască, să ne spălăm pe mâini şi să menţinem distanţarea – asta ne spun medicii”, a punctat Iohannis.

”Suntem o naţiune puternică şi putem să trecem cu bine şi peste această perioadă”, a conchis Klaus Iohannis.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233