Cîţu, după incendiul de la Infecțioase: „Cei responsabili, care nu au pregătit valul patru, vor plăti, indiferent de funcţia pe care au deţinut-o sau o deţin”

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat, vineri, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, că va avea în cursul weekendului sau luni rezultatele anchetei cerute Ministerului Sănătăţii, privind pregătirea valului patru al pandemiei, iar cei responsabili vor plăti, inclusiv cu funcţia.
Şeful Executivului a arătat, despre tragedia de la Constanţa, în care şapte persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase, că ”este de neacceptat să se întâmple astfel de tragedii în spitalele din România.
„Este de neacceptat să se întâmple astfel de lucru, astfel de tragedii în spitalele din România şi este o realitate pe care, începând din acest an încercăm să o rezolvăm, după 30 de ani de zile în care nu s-a făcut nimic. În ceea ce priveşte cauzele incendiului, nu mă voi pronunţa, aşteptăm informaţiile şi vedem ce s-a s-a întâmplat”, a spus Cîţu.
Premierul a menţionat că a cerut autorităţilor acum câteva luni să pregătească valul patru, iar recent, a cerut o anchetă, la Ministerul Sănătăţii, privind pregătirea acestui nou val al pandemiei de COVID-19.
„În acest moment, este important ca Ministerul Sănătăţii să se uite exact care sunt soluţiile pe termen scurt, imediat, ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Aşteptăm măsurile ca această presiune să fie redusă pe sistemul de sănătate. Aşteptăm răspunsul de la specialişti, dacă această tragedie putea fi evitată. Este important ca tot ce aveam în PNRR să fie implementat pentru a avea o infrastructură spitalicească modernă, care să facă faţă oricărei situaţii. (...) Voi avea rezultatele în acest week-end sau luni, şi le voi prezenta”, a afirmat premierul.
Cîţu a menţionat că „cei responsabili, care nu au pregătit valul patru, vor plăti, indiferent de funcţia pe care au deţinut-o sau o deţin acum”.
Florin Cîţu a anunţat că a luat două decizii „L-am sunat pe primarul Constanţei şi i-am cerut să o demită pe doamna manager al Spitalului din Constanţa şi am semnat Ordinul prin care l-am demis pe preşedintele ANMCS (Agenţia Naţională de Management al Calităţii în Sănătate), care de când a intrat în funcţie nu a făcut nicio evaluare, privind acreditările spitalelor din România”.
Despre Spitalul de Boli Infecţioase de la Constanţa, prim-ministrul a arătat că au fost fonduri europene în valoare de 22,6 milioane de lei, alocate pentru gestionarea crizei sanitare, din care 50 de milioane au fost folosiţi anul acesta. În plus, Cîţu a menţionat că ISU Constanţa a înştiinţat Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa încă din 2017 că era nevoie să primească avizul de securitate la incendiu, iar spitalul nu a depus cerere de autorizare.
„Sunt mai multe astfel de nereguli pentru care am cerut demiterea managerului Spitalului de Boli Infecţioase. Cum voi avea mai multe informaţii, nu voi ezita ca cei care sunt responsabili că nu au pregătit valul patru să răspundă în faţa cetăţenilor şi binenţeles cu funcţia”, a mai spus Florin Cîţu.
Sursă foto: Facebook Guverul României
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
.jpeg)
Zile de sărbătoare la malul mării: Bricul Mircea poate fi vizitat de doritori
.jpeg)
Unde este amplasat containerul pentru deșeuri voluminoase?

RAJA: Zilele Constanței, marcate prin concerte pline de emoție și energie
Premiul Opera Omnia pentru critică și istorie literară acordat prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, de la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța
ePatrimoniu, o platformă digitală modernă, ușor de accesat și de utilizat
Gara Constanța, din 1960 până azi – 65 de ani de mobilitate și progres
ANAT cere un mecanism european obligatoriu de protecție împotriva falimentului companiilor aeriene
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

