dobroge.tv

Live

Grecia impune noi reguli pentru turişti - alţi 29 de români şi bulgari, infectaţi cu coronavirus

Grecia impune noi reguli pentru turişti - alţi 29 de români şi bulgari, infectaţi cu coronavirus
10 iulie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Noi reguli pentru turiştii care intră în ţară prin punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria Promachonas, în nordul ţării. Aceştia sunt obligaţi să prezinte un test nagativ de covid-19 la Vamă.

Este obligatoriu ca acest test să fie realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în Grecia. Această măsură urmează să intre în vigoare de la marţi, 14 iulie, la ora locală 6.00 (şi ora României).

De asemenea, călătorii au obligaţia să completeze un ”Formular de localizarea pasagerilor” (PLF) cu 24 de ore înainte de sosirea în Grecia.

29 de turişti români şi bulgari, infectaţi cu coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că autorităţile elene au confirmat public 29 de cazuri noi de infectare în rândul turiştilor veniţi din România şi Bulgaria, însă nu au precizat, până în prezent, numărul de cazuri în funcţie de cetăţenie. 

„În continuarea informaţiilor cu privire la condiţiile de intrare în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile elene astăzi, 10 iulie a.c., începând cu data de 14 iulie, ora 06.00, toţi cetăţenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră, prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, sunt obligaţi să prezinte un test molecular cu rezultat negativ privind infecţia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 de ore înainte, altfel nu le va fi permisă intrarea pe teritoriul Republicii Elene”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis vineri News.ro.

De asemenea, MAE subliniază că obligativitatea completării formularului de localizare a pasagerilor (PLF/Passenger Locator Form) rămâne în vigoare, iar acesta trebuie completat cu minimum 24 de ore înainte de sosirea în Republica Elenă.

„Cu referire la informaţiile menţionate în mass-media privind confirmarea unor noi cazuri de infectare cu COVID-19 printre turiştii străini aflaţi în Republica Elenă, MAE precizează că autorităţile elene au confirmat public un număr de 29 de cazuri noi de infectare în rândul cetăţenilor care au venit din România şi Bulgaria, fără a preciza, până la acest moment, numărul de cazuri în funcţie de cetăţenie”, precizează comunicatul MAE.

De asemenea, Ministerul precizează, cu privire la cazul românului testat pozitiv pentru coronavirus în insula Thassos, că la solicitarea Consulatului General al României la Salonic, autorităţile elene au retestat persoana în cauză, rezultatul celui de-al doilea test fiind negativ.

Sursa citată mai spune că, cetăţeanul român urmează să revină în România în cel mai scurt timp. În acest sens, oficiul consular a întreprins demersurile necesare pentru notificarea autorităţilor elene cu privire la această situaţie.

„Ministerul Afacerilor Externe continuă să urmărească îndeaproape evoluţiile cu privire la tranzitul cetăţenilor români prin punctul de trecere al frontierei Kulata – Promachonas şi continuă dialogul cu autorităţile elene pentru identificarea de soluţii necesare reducerii timpului de aşteptare şi prevenirii unor noi aglomeraţii în perioada următoare. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs”, mai indică sursa menţionată.

MAE recomandă românilor să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://travel.gov.gr, cu cel puţin 24 de ore anterior deplasării, şi să obţină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră, în format digital sau tipărit. MAE reaminteşte că nerespectarea obligaţiei de a completa acest formular este sancţionată cu o amendă de 500 de euro, potrivit legislaţiei elene în vigoare.

Ministerul reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară „la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă”.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233