dobroge.tv

Live

În uniformă de caporal şi cu suflet de actor. La 19 ani, Iuliana câștigă concurs după concurs: ''Când recit poeziile lui Blaga, simt că sufletul meu are un dialog cu publicul''

08 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Între cariera militară și scenă, între disciplină și sensibilitate. O elevă de la Școala Militară de Maiștri a îmbrăcat uniforma de caporal, însă sufletul ei a rămas la actorie. Iuliana Tudoran are 19 ani și câștigă concurs după concurs. Recită, scrie poezii și transmite emoție. De curând a fost răsplătită cu premiul întâi la un festival național de interpretare.

,,Amurg de toamnă” este poezia cu care Iuliana a câștigat Festivalul Național de Romanțe și Poezie de la Câmpulung Muscel. De altfel, operele lui Lucian Blaga sunt şi preferatele ei. Se simte aproape de Dumnezeu atunci când le recită, spune fata.

“Este ceva din suflet, este dialogul cu sufletul, eu când recit poeziile lui Blaga, ca şi la acest concurs, simt că sufletul meu are un dialog cu publicul nu eu, eu doar sunt mesager şi atât”, a declarat caporal Elena-Iuliana Tudoran, elevă Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“.

Tânăra are 19 ani, vine din Iași și este elevă în anul al II-lea la Școala Militară de Maiștri. Ne-a spus cu zâmbetul pe buze că a ales marina pentru că i se pare cea mai fascinantă dintre toate forțele armatei. Poveștile de militar ale tatălui ei au fost cele care au inspirat-o pe acest drum.

“La început a fost foarte greu pentru că am venit la 18 ani aici şi pe lângă faptul că eram departe de casă, erau şi regulile, stricteţea, eu fiind fată fiind mai mică, tot timpul am fost mai răsfăţată şi aici s-au cam tăiat toate, dar uşor uşor m-am adaptat şi acum mă simt mai pregătită ca oricând să intru în forţele Navale ca mistru militar”, a mai spus Elena-Iuliana Tudoran.

Însă n-a renunțat niciodată la cealaltă pasiune a ei – actoria. A urmat cursuri de actorie la Ateneul din Iași timp de 3 ani. Pe lângă recitări, Iuliana și scrie. Își așterne gândurile și emoțiile pe foaie.

"Nu m-am așteptat niciodată să mai am legături cu actoria, eu am zis când am intrat la Şcoala de Maiştri că aici s-a terminat, chiar dacă uneori mă simţeam pe scenă la mine acasă şi eram fericiţă, simţeam emoţia celui care mă ascultă, am zis că nu o să mai simt asta niciodată, am încercat să mă obişnuiesc cu idea, chiar aveam zile în care plângeam pentru chestia asta, îmi doream şi acolo chiar dacă mi-am dorit și aici foarte mult", povesteşte caporal Elena-Iuliana Tudoran, elevă Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“.

De reușitele sale sunt mândri și reprezentanții Școlii Militare de Maiștri.

“Este pentru noi un succes cu atât mai mare cu cât a fost singura reprezentantă a Forțelor Navale Române în această competiție și nu doar că s-a întors cu un premiu, s-a întors cu premiul întâi”, a declarat Cristina Sîmbeteanu, purtător de cuvânt Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“.

Premiul obținut anul acesta, vine să completeze palmaresul început în 2020, când i-a fost acordat marele premiu și trofeul festivalului, la Concursul interjudețean de interpretare lirică eminesciană „Floare albastră”, de la Iași.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233