dobroge.tv

Live

Primii pacienți români COVID-19 în stare critică au fost transferați în Ungaria

Primii pacienți români COVID-19 în stare critică au fost transferați în Ungaria
14 octombrie 2021
Redactia DTV

Transferul în Ungaria al primilor pacienți români infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică, a început astăzi. Este vorba despre 10 pacienți, opt dintre aceștia au fost internați în Unități de Primiri Urgențe ale unor spitale din București iar alți doi la Timișoara, în stare stabilă. Toți cei 10 sunt transportabili și necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de Anestezie-Terapie Intensivă.

Dintre cei 10 bolnavi, cinci vor ajunge în centrul universitar Szeged, iar ceilalți cinci în centrul universitar Debrecen.

Transferul pacienților din zona de graniță se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienților din București se efectuează atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriană. Pacienții vor fi monitorizați pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe.

De asemenea, personal medical din România a fost trimis în unitățile din cele două centre universitare pentru a asigura sprijinul necesar acestor operațiuni.

Mulțumim vecinilor noștri pentru colaborare și sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care trebuie să ne bucurăm. Și noi, la rândul nostru am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienți aflați în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged și Debrecen”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.


Sursă foto: wall-street.ro

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233