dobroge.tv

Live

Un adevărat parc auto s-a format în curtea Gărzii de Coastă din Constanța: cea mai scumpă mașină depășește un milion de lei

14 octombrie 2021
Publicitate

Autoturisme de lux, dube, tiruri și bărci. Toate acestea se află în curtea instituției Gărzii de Coastă din Constanța. Acestea au fost confiscate în urma mai multor acțiuni desfășurate de către polițiștii de frontieră. Unele mașini au fost imediat revendicate sau valorificate, altele însă se află aici de aproape 20 de ani. De asemenea, printre ele, se află și un bolid de lux a cărui valoare depășește un milion de lei.

O mașină așteaptă de ani buni să fie revendicată sau valorificată. În tot acest timp, proprietarul de drept nu a luat la cunoștință despre ordonanța de restituire. Astfel, polițiștii de frontieră nu pot demara nicio procedură de a o declara abandonată sau de a o trece în patrimoniul statului.

Fiind de foarte mult timp, procedura de valorificare nu a putut fi îndeplinită și rămân în continuare în curtea Gărzii de Coastă”, a declarat Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

În curtea Gărzii de Coastă se află un întreg parc auto. Mașini, dube, tiruri, dar și bărci, toate au fost confiscate în urma mai multor acțiuni desfășurate de către polițiștii de frontieră.

Majoritatea cazurilor sunt mașini furate din alte state și depistate de polițiștii de frontieră pe raza lor de competență. Sunt și mașini care sunt confiscate, reținute în curtea Gărzii de Coastă ca urmare a săvârșirii de infracțiuni”, a mai declarat Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

După ce ajung în parcul auto, oamenii legii trimit înștiințări proprietarilor prin care îi anunță că autoturismul sau ambarcațiunea lor a fost găsită. Însă, de cele mai multe ori, nu se prezintă nimeni pentru a le revendica.

În cazul în care ordonanța de restituire este comunicată acelei persoane, fie cetățean român, fie cetățean străin, acea persoană are timp șase luni ca să vină să recupereze această mașină, să o ridice efectiv. După aceste șase luni, dacă persoana în cauză nu a venit să o ridice sau nu a împuternicit altă persoană să vină să o ridice, bunul se declară abandonat și se demarează procedura de intrare în patrimoniul statului și de valorificare de către ANAF”, a mai declarat Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

Pe lângă autoturisme de lux, polițiștii de frontieră au confiscat și mașini mai mari precum dube sau TIR-uri. Acestea au deservit la săvârșirea mai multor infracțiuni.

Dube cu care s-au transportat țigări. Sunt mașini mai mari care le-au facilitat acestor persoane desfășurarea unor astfel de activități ilegale. S-au transportat migranți, s-a introdus aur cu un microbuz, drept urmare, până la terminarea cercetărilor, acel autobuz este reținut în curtea Gărzii de Coastă”, a mai declarat Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

De cele mai multe ori aceste mașini reușesc să treacă de controalele de la graniță înainte de a intra în sistem o alertă în ceea ce privește dispariția acestora.

În total, în curtea Gărzii de Coastă se află acum peste 160 de autovehicule. De asemenea, în urma acțiunilor, polițiștii de frontieră au confiscat și un bolid de lux a cărui valoare depășește un milion de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233