dobroge.tv

Live

Carantină de noapte în tot județul Constanța: circulația nevaccinaților după ora 20.00 se va face doar cu declarație. DESCARCĂ MODELUL

Carantină de noapte în tot județul Constanța: circulația nevaccinaților după ora 20.00 se va face doar cu declarație. DESCARCĂ MODELUL
15 octombrie 2021
Redactia DTV

Vineri, 15 octombrie, în cadrul CJSU, a fost votată hotărârea nr. 148. Aceasta prevede constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 7,5/1.000 de locuitori pentru județul Constanța.

Măsurile de prevenire a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectând prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1.090/2021, se aplică pe o perioadă de 14 zile, de sâmbătă, 16.10.2021, ora 00.00, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Noi restricții

Astfel că, începând de sâmbătă, 16 octombrie, în județul Constanța, circulația va fi restricționată după ora 20.00, iar magazinele se vor închide la 22.00. Persoanele nevaccinate vor putea să circule doar cu declarație pe propria răspundere, și doar dacă au urgențe. Persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile nu li se aplică aceste restricții.

MODELUL DE DECLARAŢIE POATE FI DESCĂRCAT DE AICI!

La restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele șase luni. Testele COVID nu mai asigură accesul clienților.

La evenimentele private (nunți, botezuri, etc) pot participa maxim 200 de persoane, vaccinare cu chema completă sau trecute prin boală. Acestea pot fi organizate în intervalul orar 05.00-24.00.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța hotărăşte:

Art. 1 – Se constată încadrarea județului Constanța în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 7,5/1000 de locuitori.

Art. 2 – Comitetele Locale pentru Situații de Urgență (CLSU) al U.A.T.-urilor din județul Constanța vor adopta Hotărâri pentru dispunerea măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectând prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1090/2021.

Art. 3 – În U.A.T.-urile din județul Constanța este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice deschise. Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Art. 4 – Măsurile prevăzute la Art. 2 se aplică pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 16.10.2021, ora 00.00, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Art. 5 – Primăriile din județul Constanța vor comunica până în data de 16.10.2021, ora 14.00, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, la adresa de mail: deconcentrate@prefecturaconstanta.ro, hotărârile adoptate de CLSU pentru dispunerea măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 pe raza U.A.T.-urilor, cu respectarea prevederilor H.G. nr. 1090/2021.

Art. 6 – În îndeplinirea art. 2 din prezenta hotărâre, CLSU ale U.A.T.-urilor din județul Constanța vor dispune, prin grija primăriilor, informarea populației și a operatorilor economici privind obligațiile ce le revin în respectarea prevederilor H.G. nr. 1090/2021 și informarea (în fiecare zi de luni, pentru săptămâna anterioară) a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, la adresa de mail: vaccinare@prefecturaconstanta.ro, asupra măsurilor dispuse.

Art. 7 – Structurile Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța vor intensifica controalele privind respectarea prevederilor H.G. nr. 1090/2021, cu precădere în mijloacele de transport în comun, în spațiile publice închise, la evenimentele organizate în condițiile prevăzute de H.G. nr. 1090/2021.

Art. 7.1 - Zilnic, până la ora 10.00, se vor transmite Instituției Prefectului - Județul Constanța, la adresa de mail deconcentrate@prefecturaconstanta.ro, raportările privind controalele efectuate în ziua anterioară, conform Anexei nr.1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 8 – Secretariatul tehnic permanent va comunica prezenta hotărâre membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, unităților administrativ-teritoriale din județ și tuturor factorilor interesați.


Sursă foto: Știrile PRO TV

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233