dobroge.tv

Live

Marinarii militari români au executat peste 60 de interogări, prin radiotelefon, într-o misiune în Marea Mediterană

20 octombrie 2021
Publicitate

Marinarii militari români de la bordul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” au executat peste 60 de interogări, prin radiotelefon, pe frecvențele internaționale de telecomunicații, ale navelor civile de transport. Acestea au loc pe Marea Mediterană. Scopul lor este de a monitorizare traficul maritim și de a asigura respectarea embargoului armelor impus Libiei. Cei 86 de marinari militari se vor întoarce acasă la începutul lunii ianuarie.

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a încheiat primele 20 de zile de misiune.

Interogările au avut loc prin radiotelefon, iar obiectivul chestionarului aplicat de navele militare din grupare este acela de a asigura cooperarea și coordonarea în domeniul civil-militar. De asemenea, misiunile au avut drept scop respectarea embargoului armelor impus Libiei, combaterea traficului ilicit, precum și furnizarea răspunsului rapid, în situația escaladării unui conflict în regiune.

Marinarii militari au efectuat și două misiuni de promovare a obiectivelor Operației „IRINI”. Acțiunile au fost executate de o echipă de scafandri de luptă de incursiune.

Grupa de boarding este formată din scafandri de luptă de incursiune, 12 la număr. Militari care sunt special instruiți și antrenați în operațiunile de interdicție maritimă și procedurile subsecvente acesteia”, a declarat căpitan Cristian Oancea, comandantul Grupei de bording.

Dialogurile purtate între militarii români și echipele de comandă ale platformelor maritime vizitate au contribuit la conștientizarea importanței unui mediu de securitate stabil în Marea Mediterană.

Din gruparea navală fac parte și o fregată din Grecia, o navă din Germania și o navă de patrulare din Italia.

Puitorul de mine și plase își continuă misiunea până la sfârșitul acestui an, urmând să se întoarcă în locul de staționare permanentă, în România, pe 9 ianuarie”, a declarat căpitan Adrian David, ofițer secund Puitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu”.

Nava militară a Forțelor Navale Române are la bord un echipaj format din 84 de militari și este comandată de căpitan-comandorul Daniel Gheorma.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233