dobroge.tv

Live

Căile de acces și o parte din aleile din zona Peninsulară vor fi reabilitate. Mai mult, zona istorică va deveni un spațiu dedicat pietonilor

20 octombrie 2021
Publicitate

Autoturisme parcate la voia întâmplării și alei pietonale cu bucăți de pavaj desprinse. Așa arată acum zona Peninsulară a Constanței. Cei care ies să se bucure de o plimbare sunt nevoiți să evite mașinile parcate și porțiunile de alei neamenajate. Autoritățile vor îngrădi de la începutul lunii viitoare accesul în zona istorică a orașului și impun o serie de reguli pe care trecătorii trebuie să le respecte.

Zona peninsulară va deveni un spațiu dedicat pietonilor. Începând cu luna noiembrie, o parte dintre conducătorii auto vor fi nevoiți să își parcheze autoturismele în zonele special amenajate pentru a se putea bucura de centrul orașului la pas.

Ăsta e un lucru bun. Șoferii trebuie să înțeleagă că există și pietoni. Și ei la rândul lor pot fi pietoni”, spune un constănțean.

Este foarte bine. Ar trebui să arate mult mai bine piața asta. Peste tot în lume este o zonă unde este doar pietonală”, spune un alt constănțean.

Constănțenii sunt de părere că centrul istoric trebuie modernizat și reabilitat pe când acești vizitatori străini sunt încântați de felul în care arată acum orașul. Este vorba de doi turiști din Chicago care au venit aici pentru prima dată.

Se pot vedea îmbunătățirile și investițiile făcute în oraș, în clădiri. Este frumos, foarte curat, sunt multe restaurante”, spune un turist.

Nu am văzut totul însă până acum, ne place”, spune o turistă.

Deși zona peninsulară a fost reabilitată în urmă cu cinci ani, străzile din centrul orașului au nevoie de o nouă înfățișare. Mai mult, pentru ca pietonii să se poată bucura de o plimbare în aer liber, șoferii trebuie să înțeleagă că autoturismele parcate la voia întâmplării îngreunează accesul oamenilor.

Noile proiecte de lege inițiate de autoritățile locale nu vor mai permite tuturor șoferilor să parcheze în zona Peninsulară de la 1 noiembrie. Mai mult de atât, căile de acces și o parte din aleile pietonale vor fi reabilitate în această zonă.

Autoritățile locale au în plan reamenajarea a 27 de străzi cu o lungime de aproximativ 3.000 m. Pentru ca aleile să nu se degradeze în timp, accesul anumitor conducători va fi restricționat. Totuși, pentru a mulțimi atât pietonii, cât și participanții la trafic, centrul orașului va fi împărțit în două zone: cea exclusiv pietonală și cea ocazional carosabilă.

Nu vom mai permite accesul în zona Peninsulară a vizitatorilor, a celor care nu au rezidența sau nu au activități în acea zonă”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Există însă și o categorie de conducători auto care vor putea avea în continuare acces în această zonă.

Rezidenții vor avea acces în zona Peninsulară pe baza unui permis. Persoanele juridice care își desfășoară activitatea în zona Peninsulară, la firmele de curierat, de transport persoane și așa mai departe”, a mai declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Proiectele inițiate de autorități care vizează modernizarea centrului istoric au drept scop reducerea noxelor și a traficului din zonă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233