dobroge.tv

Live

UPDATE. Cod roșu la Spitalul din Târgu Cărbunești, instalația de oxigen s-a stricat. Pacienţii au fost ventilaţi în ambulanţe, trei au murit

UPDATE. Cod roșu la Spitalul din Târgu Cărbunești, instalația de oxigen s-a stricat. Pacienţii au fost ventilaţi în ambulanţe, trei au murit
22 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Instalaţia de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti s-a defectat vineri dimineaţă, pacienţii fiind ventilaţi în ambulanţe. Autoritățile au activat codul roșu. Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat la Digi24 că cel mai probabil situația a fost provocată de suprasolicitarea instalației.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu Jiu, Mihaela Floroiu, a declarat că 14 pacienţi de la Târgu Cărbuneşti vor fi primiţi la această unitate medicală, patru dintre ei ajungând deja, starea lor fiind stabilă.

“Suntem pregătiţi pentru primIrea a 14 pacienţi care vor fi transferaţi pe secţiile ATI. A fost suplimentat numărul de paturi pe ATI în cele trei clădiri ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, avem cinci paturi suplimentaRe la secţia ATI, patru locuri la Spitalul de pe strada Tudor Vladimirescu, acestea au fost deja ocupate, pacienţii sunt stabili şi sunt deja pe secţie şi mai avem cinci locuri disponibile la clădirea de la Boli Infecţioase. Doar 14 paturi avem noi disponibile, patru pacienţi sunt deja la noi pe ATI în stare stabilă, urmează să îi primim şi pe restul. Sunt pe drum ambulanţele”,a afirmat Mihaela Floroiu.

Prefectul de Gorj Marcel Iacobescu a precizat pentru News.ro că pacienţii de la Târgu Cărbuneşti vor fi transportaţi la spitale din Târgu Jiu, Novaci şi Rovinari.

Ministerul Sănătăţii precizează că a fost anunţat despre o defecţiune la instalaţia de oxigen de la nivelul Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti.

Din primele informaţii deţinute, la nivelul unităţii sanitare sunt internaţi peste 150 de pacienţi infectaţi cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienţi care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienţi care au fost internaţi în secţia ATI.

Din primele informaţii, la unitate sanitară există 3 decese, se analizează circumstanţele acestora.

UPDATE 13:30 Şeful DSU Raed Arafat a precizat că este vorba despre o defecţiune a stocatorului de oxigen, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie, şi că au fost trimise peste 60 de butelii de oxigen. Ministerul Sănătăţii anunţă că 80-90 de pacienţi cu COVID-19 din unitatea medicală necesită support de oxigen şi că alţi 15 se aflau la ATI. Trei persoane au decedat, deoarece erau în stare gravă, neavând legătură cu incidentul, conform prefectului judeţului Gorj Marcel Iacobescu, care a afirmat că decesele s-au produs în jurul orei 6.30.

Sursă foto: digi24.ro

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233