dobroge.tv

Live

Încă cinci pacienți COVID-19 în stare critică, transferați în spitale din Austria și Polonia

Încă cinci pacienți COVID-19 în stare critică, transferați în spitale din Austria și Polonia
22 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministerul Sănătăţii anunţă că, vineri, încă cinci pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, aflaţi în stare critică, dar stabilă au fost transferaţi de la Cluj-Napoca şi Iaşi în unităţi medicale din afara României. Dintre pacienţii de la Iaşi, unul aştepta de cinci zile la UPU a Spitalului "Sfântul Spiridon" să fie transferat într-o secţie de terapie intensivă, dar nu a existat niciun pat liber. Un altul, care urma să fie transferat, a făcut stop cardiac la aeroport şi a decedat ulterior la UPU.

Este vorba despre doi pacienţi aflaţi în UPU din Cluj care au fost transferaţi în Austria şi alţi trei pacienţi din UPU din Iaşi care au fost transferaţi în Polonia. Toţi pacienţii au nevoie de asistenţă medicală în secţii ATI", a transmis Ministerul Sănătăţii.

La Iaşi, erau pregătiţi pentru a fi transferaţi patru pacienţi, internaţi în Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului "Sfântul Spiridon", fiind cu toţii intubaţi.

Toţi cei patru pacienţi erau internaţi de câteva zile în UPU, cel mai vechi având deja cinci zile. Ei nu aveau locuri în ATI. Noi am transferat tot ce s-a putut către secţiile ATI din spitalele ieşene. Am luat legătura cu familiile celor patru pacienţi şi au fost de acord cu transferul în Polonia. Este soluţia cea mai bună. Sunt pacienţi intubaţi, sedaţi, cu toţii fiind în stare critică. Prognosticul este unul rezervat”, a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Ulterior, unul dintre pacienţi a făcut stop cardiac la aeroport, unde s-au început manevrele de resuscitare şi a fost întors la UPU, dar a decedat.

Ea a spus că în permanenţă sunt între 12 şi 20 de pacienţi în UPU care au COVID şi care sunt ventilaţi mecanic, iar pentru aceştia se caută locuri în secţiile de terapie intensivă din judeţul Iaşi.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că patru pacienţi din Iaşi vor ajunge, vineri, în Polonia, această ţară punând la dispoziţie, pentru bolnavii de COVID din România, 20 de paturi de Terapie Intensivă.


Sursă foto: news.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233