dobroge.tv

Live

Exerciţiu de amploare în ţara noastră. Participă conducătorii unor structuri militare centrale ale NATO, dar şi reprezentanţi din România şi Bulgaria

Exerciţiu de amploare în ţara noastră. Participă conducătorii unor structuri militare centrale ale NATO, dar şi reprezentanţi din România şi Bulgaria
26 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Forţele Navale Române au anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că în perioada 26 – 28 octombrie, Comandamentul Forţelor Aliate Întrunite al NATO de la Napoli, Italia (Allied Joint Force Command – JFC Naples) organizează Exerciţiul „Noble Blueprint 21”, în România, ca parte a programului de exerciţii şi antrenamente întrunite, destinate consolidării măsurilor de apărare colectivă a membrilor NATO.

“Obiectivul principal al Exerciţiului „Noble Blueprint 21” este de a oferi autorităţilor politice şi militare ale NATO suportul necesar pentru proiectarea, organizarea şi desfăşurarea unor operaţii de răspuns la posibile crize regionale, în conformitate cu Articolul 5 al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice, sub conducerea Comandamentul Forţelor Aliate Întrunite al NATO”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.

Sursa citată menţionează că „Noble Blueprint 21” contribuie la consolidarea bazei informative a comandanţilor structurilor operaţionale şi tactice ale NATO, pentru sincronizarea procedurilor operaţionale şi a capacităţilor de reacţie.

La activităţile planificate în România, în perioada 26-28 octombrie, participă conducătorii unor structuri militare centrale ale NATO, precum şi conducători ai unor structuri militare din România şi Bulgaria.

Exerciţiul „Noble Blueprint 21”, condus de comandantul Comandamentului Forţelor Aliate Întrunite al NATO de la Napoli, amiralul Robert P. Burke (SUA), se va încheia la Constanţa, pentru a sublinia importanţa asigurării securităţii şi stabilităţii în regiunea Mării Negre, prin consolidarea posturii de apărare colectivă a statelor NATO, pe flancul estic.

“Într-un mediu de securitate dinamic şi volatil, cooperarea nord-atlantică este tot mai necesară şi mai justificată. NATO este o organizaţie puternică datorită coeziunii membrilor săi şi garantează securitatea fiecărui stat al Alianţei. Odată cu intrarea României şi Bulgariei în Alianţa Nord-Atlantică, NATO şi-a consolidat prezenţa pe flancul estic, iar iniţiativele luate în cadrul aliat consolidează capacitatea de reacţie rapidă a NATO, în sprijinul funcţiilor de apărare, de descurajare şi pentru intervenţii militare rapide în situaţii de criză în regiunea Mării Negre”, mai precizează comunicatul Forţelor Navale.

Sursă foto: ziaristii.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233