dobroge.tv

Live

Primarul Constanței, în vizorul presei centrale, în 'Dosarul retrocedărilor ilegale'

Primarul Constanței, în vizorul presei centrale, în 'Dosarul retrocedărilor ilegale'
15 iulie 2020
Redactia DTV
Publicitate

În articolul "Primarul Decebal Făgădău, omul de legătură cu istoria frauduloasă a Constanței postdecembriste, girează în continuare ilegalitățile din Dosarul retrocedărilor", jurnaliştii de la Evenimentul Zilei punctează faptul că Radu Mazăre, Sorin Strutinsky şi Nicuşor Constantinescu au fost condamnaţi la ani grei de închisoare, dar primarul Primarul Decebal Făgădău, care a continuat să aprobe proiecte pe terenuri din dosarul retrocedărilor, a fost ocolit de justiţie.

Presa centrală îşi îndreaptă atenţia către primarul Constanţei, Decebal Făgădău. 

În articolul "Primarul Decebal Făgădău, omul de legătură cu istoria frauduloasă a Constanței postdecembriste, girează în continuare ilegalitățile din Dosarul retrocedărilor", jurnaliştii de la Evenimentul Zilei punctează faptul că Radu Mazăre, Sorin Strutinsky şi Nicuşor Constantinescu au fost condamnaţi la ani grei de închisoare, dar primarul Decebal Făgădău, care a continuat să aprobe proiecte pe terenuri din dosarul retrocedărilor, a fost ocolit de justiţie.

"Dosarul retrocedărilor a adus ani grei de închisoare tripletei Mazăre-Strutinsky-Constantinescu, dar nu și altor persoane implicate. Primarul Decebal Făgădău, care a continuat să aprobe proiecte pe terenuri din dosarul retrocedărilor, candidează din partea PSD pentru al doilea mandat la Primăria Constanța.

Pe 6 iulie, după ani de proces, Sorin Strutinsky, unul dintre cei trei membri ai Tripletei de la Constanța, din care au făcut parte timp de mai bine de două decenii și Radu Mazăre alături de Nicușor Constantinescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență. Deși continuatorul combinațiilor imobiliare ale celor trei, primarul Decebal Făgădău, și el acuzat într-un dosar DNA de abuz în serviciu alături de Radu Mazăre și alți funcționari din Primărie, continuă nestingherit să slujească grupuri de interese din Constanța.

În prima fază, Tripleta a spoliat prin diverse combinații și retrocedări patrimoniul orașului Constanța. Prin interpuși, persoane sau societăți comerciale cu acționariat anonim, Mazăre, Constantinescu și Strutinsky au intrat în posesia a foarte multe suprafețe de teren din Constanța și Mamaia.

Ajuns primar, mandatul oficios al lui Decebal Făgădău a fost să se asigure că aceste terenuri vor fi valorificate prin construirea de blocuri de locuințe și astfel să securizeze profit pentru interpușii grupării, cum ar fi soții Coman, Marius și Lavinia, finii lui Sorin Strutinsky", se arată în articol.

Întregul articol poate fi citit AICI.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233