dobroge.tv

Live

Mai mulți turiști, mai multe gunoaie pe plajă

15 iulie 2020
Publicitate

Numărul turiștilor care ajung pe litoral crește de la un weekend la altul. Iar asta, pe lângă toate avantajele aduse turismului, înseamnă și părți mai puțin frumoase. Una dintre ele: gunoaiele care rămân în urma oamenilor. Nimeni nu recunoaște că lasă deșeuri pe plajă. Însă doar dacă privim nisipul vedem că realitatea este alta. Am făcut astăzi un mic experiment, iar rezultatul îl vedeți în cele ce urmează.

Monitorizările făcute în această primăvară de un ONG arată că plajele de pe litoralul românesc au fost cel mai curate din 2017 încoace. Întrebarea este dacă așa va fi și în toamnă, la încheierea sezonului estival. Iar acest lucru nu depinde numai de turiști, ci și de alți factori de decizie, precum administratorii de plaje sau reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.

După relaxarea măsurilor privind răspândirea noului coronavirus, pe litoral au început să vină, de la o săptămână la alta, din ce în ce mai mulți turiști. Oamenii spun că sunt responabili și că au grijă de locul în care aleg să se relaxeze. Puțini sunt cei care recunosc că au mai scăpat câte un gunoi pe plajă.

Chiar dacă oamenii susțin cu toată tăria că prea puțin spre deloc fac mizerie pe plajă, nisipul scoate la suprafață dovezi clare. Am făcut un mic experiment și în doar câteva minute, de pe o suprafață relatic mică de plajă, am adunat un pahar întreg de mucuri de țigară

Nu mai puțin de 5 ani de zile rezistă resturile de țigară, odată aruncate în natură, iar după aceea încep să se fragmenteze. Situația este gravă și după aceea, spun specialiștii. Conform monitorizărilor, de-a lungul timpului, cele mai murdare plaje s-au dovedit a fi cele unde ajung cei mai mulți turiști. Vorbim despre sectoare din Năvodari, Mamaia, Eforie și chiar Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233