dobroge.tv

Live

Mesajul dur al unui poliţist: 'Niciodată în Poliția Română n-au fost promovați polițiștii buni ci doar cei care au știut să facă sluj în fața șefilor'

Mesajul dur al unui poliţist: 'Niciodată în Poliția Română n-au fost promovați polițiștii buni ci doar cei care au știut să facă sluj în fața șefilor'
16 iulie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Vicepreşedintele Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a publicat un mesaj dur pe Facebook, în care susţine că Poliţia Română este un sistem semi-mafiot şi că personal se gândeşte să fugă din sistem cât mai repede „pentru a scăpa cu viaţă”.

"Trebuie să fug cât mai am timp, ca să scap cu viață !

Așa gândesc eu, după 27 de ani de poliție !

Nu fug de frica vreunui cuțit în spate, furcă-n gât sau o sabie în cap, mai tare mi-e frică de comorbiditățile "dobândite" în tot acest timp !

Pentru că am fost drept, n-am lins clanțe, n-am fost pupincurist, n-am plecat capul în fața regilor cu steluțe pe umeri, m-am ales doar cu diabet, hipertensiune arterială gradul 3 risc foarte înalt, hernie lombară de disc, hernie cervicală de disc, spondilită ankilozantă, și alte diagnostice pentru aproape toate organele din corpul meu.

Ani de zile ture de noapte, servicii în frig, umezeală, stat în picioare timp îndelungat, au lăsat urme adânci ș pe afară și pe interior. La suflet am rămas la fel, tânăr.

Pe lângă mine au trecut sute de promovați pe alte criterii decât cele profesionale, care au ajuns bine mersi doar pentru că au purtat o legitimațe de polițist în buzunar.

Acum îmi fac semn cu mâna, din mers, viitorii pensionari care "rup sâmbetele și duminicile" și salariile de excelență pe baricade.

Dacă știam eu în decembrie 2014, când protestam în fața Ministerului Finanțelor Publice, că sporul câștigat atunci va deveni mijloc de fraudare a banului public, de discriminare, de îmbogățire a călăilor polițistilor, de îngrășare artificială a pensiilor nemernicilor care îi abuzeaza pe polițiși, mă lăsam păgubaș.

"Gura mare", verticalitatea, normalitatea de a mă împotrivi cutumelor acestui sistem odios, au stat la baza "plafonării" în serviciul de ordine publică.

În locul meu, în pătrățica mea, în limita competențelor mele mi-am făcut treaba, bine zic eu. Aprecierile șefilor? Niciodată pe măsura rezultatelor. De ce? Pentru că"tare-n gură" , pentru că curaj de a spune lucrurilor pe nume și pentru că ....sindicat !

Niciodată în Poliția Română n-au fost promovați polițiștii buni ci doar cei care au știut să facă sluj în fața șefilor.

Așa că, dragi tineri colegi, să nu sperați vreodată că în sistemul în care ați intrat veți fi apreciați pentru că respectați jurământul, pentru că munciți și sunteți corecți.

Iar dacă vă îmbolnăviți din cauza condițiilor de muncă, n-o să vă ajute nimeni cu nimic, cu schimbarea locului de muncă, etc.

Nu mai spun de vreun ultraj, rămâi pe persoana fizică. Toate pretinsele protecții legislative ale polițiștilor dispar.

Sistemul așa a fost construit. Polițiștii corecți, profesioniști, drepți, care gândesc și vorbesc liber sunt atacați de "celulele cu gulere albe" ale sistemului imunitar ce funcționează după reguli comuniste, criminale chiar, care își aruncă polițiștii în fața morții, cu piepturile dezgolite !

Cetățenii ? Manevrați electoral cu poze cu miniștrii lângă polițiști.

De unde atâta dezamăgire?

Din realitatea zilelor pe care le trăim !

Este Poliția Română un sistem semi mafiot ?

În opinia mea da !

Cu stimă și maximă seriozitate, Cănărău Ioan, vicepreședinte"


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233